Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Do pozornosti

.vladimír Potančok .časopis .osobnosti

HUDBA BUENA VISTA LIVE
PONDELOK 4. FEBRUÁR
Už druhýkrát sa do Bratislavy vracajú členovia pojazdného kubánskeho karnevalu s názvom Buena Vista Live – Havana Lounge. V Sibamac Aréne si užijete kvalitnú zábavu v podaní spevákov Julia Alberta Fernandéza a Teresy Garcie Caturly a sprievodných muzikantov všetkých generácií.

TANEC ROZCVIČKY NA STANICI
PONDELOK – SOBOTA 4. – 9. FEBRUÁR
Dvaja tanečníci – Slovák Milan Tomášik a Švéd Alexander Gottfarb, ktorí pripravujú v priestoroch žilinskej Stanice novú inscenáciu, si vymysleli pre jej návštevníkov skvelú novinku. Kto má chuť a čas, môže s nimi absolvovať ranné rozcvičky, kde sa možno podučí aj čo-to z moderného tanca.

VÝSTAVA TÁ PRAVÁ ŠÁLKA KÁVY
UTOROK – NEDEĽA 5. – 10. FEBRUÁR 
Etnografické múzeum SNM v Martine sa rozhodlo vykročiť doteraz neprebádaným smerom a okrem osvedčenej stálej expozície ponúka návštevníkom novú výstavu. Tá sa zaoberá kultúrnymi dejinami súvisiacimi s kávou a venuje sa aj kávovníku ako botanickému druhu a káve ako obchodnej komodite.
 
HUDBA 123 MINUT/APPENDIX
STREDA 6. FEBRUÁR
Mimoriadny zážitok sľubuje stredajší večer v bratislavskom Subclube. Na rockovo ladenom dvojkoncerte vystúpi populárna česká kapela – 123 minut, tentoraz v neštandardnej unplugged verzii a domáci crossoverový Appendix. Debutový album Appendixu by mal prísť odprevadiť do sveta aj Michal Kaščák.

ŠTVRTKY DANIELA HEVIERA ULIČKY ŽIVOTA
ŠTVRTOK 7. FEBRUÁR
V bratislavskej Kafe Scherz budú v rámci Štvrtkov Daniela Heviera o uliciach a uličkách, ktoré ich doviedli k úspechom i prehrám, rozprávať Ján Uličiansky, Juraj Ulický a Peter Uličný I. Hudbou bude sprevádzať husľový virtuóz Peter Uličný II.

HUDBA UNDERWORLD
PIATOK 8. FEBRUÁR
Na jeseň nemohli prísť, teraz už áno a nie sami. Reč je o britskej dvojici Underworld, ktorá by vás rada presvedčila, že dokáže riadne rozvibrovať vzduch. V bratislavskej Inchebe v rámci festivalu Electronic Beats vystúpia aj nemeckí Modeselector, maďarské trio Neo či dídžeji Tvyks a Monoide. Vídžejing dajú Pfadfinderei.

HUDBA ŠTYLIZOVANÉ TANCE
NEDEĽA 10. FEBRUÁR
Nedeľné popoludnie bude patriť v Koncertnej sieni Slovenskej filharmónie štylizovaným tancom rôznych národov a období. Pod taktovkou dirigenta Pavla Tužinského zaznejú v Redute skladby Wolfganga Amadea Mozarta, Johanesa Brahmsa, Antonína Dvořáka, Tibora Andrašovana, Alexandra Moyzesa a Jána Cikkera. 

KINO SWEENEY TODD: ČERTOVSKÝ HOLIČ Z FLEET STREET
Osvedčená režisérsko-herecká dvojica Tim Burton a Johnny Depp tentoraz nakrútila filmovú verziu slávneho muzikálu Stephena Sondheima. Johnny D. hrá muža, ktorý bol neprávom odsúdený a chystá čertovskú pomstu. Tie nožnice mu jednoducho pristanú!
Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (USA, 2007)
Réžia: Tim Burton. Hrajú: Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Alan Rickman

KINO POSLEDNÉ PLAVKY
České komédie majú svoje svetlé i tienisté stránky. Ktorých má viac film o rybároch a vekslákoch z čias surreálneho socializmu, sa musíte ísť do kina presvedčiť sami. Možno vám niečo napovie to, že v hlavných úlohách sa objaví aj dvojica Čtvrtníček a Lábus.
Poslední plavky (ČR, 2007)
Réžia: Michal Krajnák. Hrajú: Petr Čtvrníček, Josef Polášek, Jiří Lábus

KINO CHYŤTE DOKTORA
Spevák českej skupiny Chinaski si spomenul na svoje pôvodné povolanie a zahral si hlavnú úlohu v ďalšej českej komédii. V snímke Chyťte doktora hrá gynekológa, ktorý rôznymi spôsobmi rieši manželskú neveru. V dvojúlohe manželky i milenky uvidíte Táňu Vilhelmovú.
Chyťte doktora (ČR, 2007)
Réžia: Martin Dolenský. Hrajú: Michal Malátný, Tatiana Vilhelmová, Iva Janžurová

KINO ZBOHOM, BEJBY
Kriminálka, ktorá sa začína nenápadným únosom dievčatka vo vykričanej bostonskej štvrti a končí sa odhalením zložitej siete mafie, drogových dílerov a pedofilov. Súkromný detektív Patrick Kenzie a jeho spoločníčka Angie na hľadanie malej Amandy tak skoro nezabudnú.
Gone Baby Gone (USA, 2007)
Réžia: Ben Affleck. Hrajú: Casey Affleck, Michele Monaghan, Ed Harris

KINO CHUŤ LÁSKY
Pre tento typ komédie sa kedysi v sovietskej kinematografii ujal prívlastok „lyrická“. Američania jej hovoria horko-sladká a scenáristi, herci i režisér urobili všetko pre to, aby ste sa smiali cez slzy a neskôr plakali od dojatia. Čo už môže byť tragikomickejšie ako láska?
Feast of Love (USA, 2007)
Réžia: Robert Benton. Hrajú: Morgan Freeman, Greg Kinnear, Radha Michell
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite