Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Do pozornosti

.vladimír Potančok .časopis .hudba

TANEC MOHINIATTAM
PONDELOK 3. MAREC
V historickej budove SND v Bratislave vystúpi indická tanečníčka, hudobníčka a výskumníčka Dr. Deepti Omchery Bhallová, majsterka indických klasických tancov mohiniattam a kathakali. Umelkyňu bude sprevádzať skupina hudobníkov s tradičnými nástrojmi.

FESTIVAL EARLY MELONS
STREDA-SOBOTA 5.-8. MAREC
Od stredy do soboty potrvá prvý ročník Medzinárodného festivalu študentských filmov s názvom Early Melons. V kultúrnom priestore A4 v Bratislave budete môcť uvidieť v dvoch súťažných sekciách to najzaujímavejšie z aktuálnej študentskej filmovej tvorby v Európe i na Slovensku.

ŠTVRTKY DANIELA HEVIERA  AKO ĎALEKO JE BUDÚCE...
ŠTVRTOK 6. MAREC
Básnik Daniel Hevier v rámci svojich štvrtkov v Kafé Scherz na bratislavských Palisádoch uvedie Ľubicu Christophoryovú. V programe Ako ďaleko je budúce... táto samorastlá poetka a pesničkárka predstaví svoju tvorbu, ktorá tvrdohlavo smeruje k autenticite a hľadaniu hĺbok.

VÝSTAVA TVRDOHLAVÍ
ŠTVRTOK 6. MAREC
Vo výstavných priestoroch dielní Tranzit v Bratislave na Zlatých pieskoch vystavia po prvýkrát na Slovensku spoločne svoje práce členovia českej výtvarnej skupiny Tvrdohlaví (David, Diviš, Gabriel, Lhotský, Milkov, Nikl, Róna, Marhoul, Skála, Suška, Marhoul). Visieť tam bude aj Laco Teren.

HUDBA SVATEBNÍ KOŠILE
ŠTVRTOK 6. MAREC
Opera SND v Bratislave naštudovala kantátu Antonína Dvořáka Svatební košile na motívy Erbenovej Kytice. Pod taktovkou dirigenta Olivera Dohnányiho a zbormajstra Pavla Procházku sa predstaví zbor a orchester SND so sólistami Adrianou Kohútkovou, Ľudovítom Ludhom a Petrom Mikulášom.

HUDBA JÁNOŠÍK
ŠTVRTOK 6. MAREC
Žilina a Jánošík k sebe patria. Nielen kvôli Terchovej, ale aj preto, že v r. 1921 bol v kine Grand Bio Universum po prvýkrát premietnutý nemý film bratov Siakeľovcov Jánošík. V kultúrnom uzle Stanica Žilina-Záriečie predstaví Julo Fujak cédečko s hudbou práve k tomuto filmu.

HUDBA PETER BREINER DIRIGUJE, HRÁ, KOMPONUJE
ŠTVRTOK 6. MAREC
V košickom Dome umenia bude vo štvrtok koncert s názvom, ktorý vysvetľuje všetko. Okrem Haydnovho klavírneho koncertu (hrá), zaznejú v podaní Štátnej filharmónie Košice (diriguje) svetové premiéry dvoch Breinerových skladieb (komponuje). V druhej z nich zahrá na klarinete legendárny Giora Feidman.

HUDBA MANGO MOLAS
ŠTVRTOK-PIATOK 6.-7. MAREC
Bratislavská world-musicová skupina Mango Molas končí svoju februárovo-marcovú šnúru po slovenských a moravských kluboch na domácej pôde – vo štvrtok v Klube za zrkadlom a v piatok v Moravanoch nad Váhom. O afterparty sa postará Robo Gregor, manažér skupiny a dídžej rádia FM.

HUDBA NAUGHTY BY NATURE
PIATOK 7. MAREC
Do bratislavského PKO si v piatok večer prídu zaspomínať tí, ktorí sledujú históriu hip-hopu. Vinnie a Treach z americkej kapely Naughty By Nature prídu ukázať nielen svaly, ale aj ohybné jazyky, a na ich počesť sa spoja L.U.Z.A. a Drvivá Menšina znovu do Názvu Stavby. Hip-hop, hurá!

HUDBA ŽIVÉ KVETY
SOBOTA 8. MAREC
Do trnavského Artklubu môže prísť v sobotu každý, kto si zaplatí vstupné, ale iba ženy dostanú pri vchode živý kvet k MDŽ. To však nebude jediný dar – okrem toho im z pódia zahrá miestna skupina Kŕdeľ divých Adamov, trio Dana Heribana a zaručene nevädnúce Živé kvety.

KINO JUMPER
Zatiaľ čo platy hollywoodskych filmových scenáristov vraj pokrivkávajú, ich fantázia priam poskakuje. Svedčí o tom i námet Jumpera, v ktorom sa mladý hrdina David dokáže premiestniť hocikam v čase a priestore.
Jumper (USA, 2008)
Réžia: Doug Liman. Hrajú: Hayden Christensen, Samuel L. Jackson, Tom Hulce

KINO NOC PATRÍ NÁM
Krstný otec 21. storočia hovorí po rusky! Nová kriminálna dráma stojí nielen na skvelých hereckých výkonoch, ale najmä na silnom príbehu, v ktorom ide o česť dvoch rodín – z toho jedna je mafiánska a tá druhá policajná.
We Own The Night (USA, 2007)
Réžia: James Gray.. Hrajú: Joaquin Phoenix, Eva Mendes, Mark Wahlberg, Robert Duvall
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite