Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.do pozornosti

.vladimír Potančok .časopis .ostatné

.do pozornosti(10. – 16.3.2008)

.do pozornosti
(10. – 16.3.2008)

HUDBA TRIANGO
PONDELOK 10. MAREC
Klavirista, skladateľ a aranžér Peter Breiner, huslista Stano Palúch a akordeonista Boris Lenko pred pár rokmi vytvorili trio, ktoré sa s chuťou pustilo do úprav známych i menej známych skladieb v tangovom rytme. Triango si budete môcť naživo vychutnať v Koncertnej sieni SRO v Bratislave.

DIVADLO MILENKY
PONDELOK 10. MAREC
Banskobystrické Bábkové divadlo na Rázcestí sa pustilo do inscenácie náročného a kontroverzného predstavenia na námet knihy rakúskej autorky a nositeľky Nobelovej ceny za literatúru Elfriede Jelinek. Inscenáciu Milenky v réžii Ivety Škripkovej môžete uvidieť v bratislavskom kultúrnom centre A4.

HUDBA NEMO
UTOROK 11. MAREC
Nemo je rešpektovaná londýnska electrorocková formácia, pohybujúca sa niekde medzi elektronikou, punkom a popom. Spevák kapely James Cook hráva okrem iného aj v kapele Chrisa Cornera IamX. Po roku sa chlapci z Nema vynoria opäť v Subclube pod bratislavskou hradnou skalou.


HUDBA NU FOLDER
STREDA 12. MAREC
V návale unikátnych akcií možno ľahko prehliadnuť tie pravidelné, nenápadné. Také sú aj pravidelné hrania tria Nu Folder, ktoré tvorí Peter Lipa ml., Ľubor „Umelec“ Priehradník a Svetlana Kirilin v Kafé Scherz. Každú druhú stredu od 21. hodiny je táto milá kaviareň na bratislavských Palisádach plná. A znie v nej skvelá muzika.


HUDBA A POÉZIA ADRIENA BARTOŠOVÁ
STREDA 12. MAREC
Na Lodi kotviacej na petržalskom brehu Dunaja je na programe koncert speváčky Adrieny Bartošovej s kapelou, v ktorej hrajú napríklad gitarista Juraj Burian, klávesák Martin Breznický či perkusionista Igor „Ajdži“ Szabo. Okrem výberu piesní z Bartošovej albumov zaznie aj poézia v podaní Štefana Bučka.


VÝSTAVA JAN ZRZAVÝ – MALIAR SNOV
STREDA – NEDEĽA 12. – 16. MAREC
Galéria mesta Bratislava v spolupráci s Národnou galériou v Prahe a Českým centrom otvorí výstavu jednej z moderných legiend českého výtvarného umenia – maliara Jana Zrzavého. Kurátorka Zuzana Novotná vybrala viac ako sto Zrzavého plátien, akvarelov, kresieb, ale aj fotografií z jeho ateliéru a súkromia.


HUDBA LAVAGANCE
ŠTVRTOK – SOBOTA 13. – 15. MAREC
Medzi alternatívnou mládežou populárna skupina Lavagance vyrazila na jarné turné. Tento týždeň odohrá tri koncerty na východe Slovenska – vo štvrtok v prešovskom City clube, v piatok v košickom IC Culture Train a v sobotu v svidníckom Holičstve. Ako predkapela vystúpia žilinskí The Swan Bride.


ŠTVRTKY DANIELA HEVIERA GOGOĽ
ŠTVRTOK 13. MAREC
Daniel Hevier uvedie v bratislavskom Kafe Scherz Vladimíra Sadílka v monodráme Trinásť spomienkových večerov Aksentija Ivanoviča Popriščina na Sofiu Gasparovnu v ústave Foma Bunčuka, jednorukého lapača múch, na Piskariovskej ulici č.13  podľa prózy N. V. Gogoľa Bláznove zápisky.


MUZIKÁL LIMONÁDOVÝ JOE
SOBOTA – NEDEĽA 15. – 16. MAREC
Limonádový Joe, slávna česká filmová paródia na westerny, sa dočkal muzikálovej verzie na Novej scéne v Bratislave. Libreto Jiřího Brdečku, Břetislava Rychlíka a Vlastimila Hálu poslovenčil Peter Uličný a v réžii Martina Kákoša uvidíte okrem iných Róberta Haláka a Marcela Ochránka ako „kolalokového“ hrdinu.


KINO LÁSKA V ČASE CHOLERY
Adaptácia románu Gabriela Garcíu Márqueza, klasika svetovej literatúry dvadsiateho storočia. Celý príbeh sa do dvoch riadkov nezmestí, no ak nemáte čas a chuť čítať stovky strán, možno vám bude stačiť aj filmová verzia.
Love in the Time of Cholera (USA, 2007)
Réžia: Mike Newell. Hrajú:  Javier Bardem, Giovanna Mezzogiorno, Benjamin Bratt


KINO 10 000 PRED KRISTOM
Roland Emmerich si potrpí na veľkolepé scenérie a špeciálne efekty (Godzilla, Deň nezávislosti, Deň po, Oko hurikánu). Šabľozubé tigre, mamuty, stratené civilizácie i záchrana unesenej milej – to všetko sa zmestí na širokouhlé plátno.
10,000 B. C. (USA/Nový Zéland, 2008)
Réžia: Roland Emmerich. Hrajú: Steven Strait, Camilla Belle, Cliff Curtis


KINO KTO JE TU RIADITEĽ?
Lars von Trier nakrútil komédiu o riaditeľovi firmy, ktorý pred svojimi zamestnancami predstiera, že je jedným z nich a môže tak anonymne aplikovať nepopulárne opatrenia. Vtipné je už len samo spojenie Trier a humor!
Direktoren for det hele (Dán./Švéd./Island/Tal./Fran./Nór./Fín./Nem., 2006)
Réžia: Lars von Trier. Hrajú: Jens Albinus, Peter Gantzler, Iben Hjejle
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite