Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Slovo Brata Filipa

.brat Filip .časopis .osobnosti

Rozpomeňte sa, koľko máte oblečenia, ktoré ste už rok na seba neobliekli. Spočítajte, koľko máte vo svojom dome prázdnych miestností. Oživte si v pamäti reportáže o vyhadzovaní tisícok ton jedlých potravín v rámci Európy, Slovensko nevynímajúc! A teraz sa zamyslite nad osudom afrických migrantov, z ktorých mnohí nájdu smrť na dne mora. Chápem, že Európa nemôže celú Afriku privítať v Lampedúzii a presídliť ju do EÚ. Preto treba presadiť múdre riešenia situácie na africkej strane Stredozemného mora. Ale hovorme o utečencoch, ktorí sú už tu, lebo sú šťastne neutopení.

Som presvedčený, že sa nestačí s Jánošíkovským postojom ukázať pred kamerami a hrdinsky vyhlásiť, že Slovensko nikdy neprijme žiadne kvóty Únie o prerozdelení utečencov medzi jednotlivé štáty. Nestačí povedať, že ich tu nechceme a ostatné nás nezaujíma. Naopak, myslím, že sme povinní ich prijať! Nielen preto, že máme byť solidárni s Úniou aj pri hasení požiarov, nie iba konzumovať jej štedré fondy. Nejde o ich prijatie ani z dôvodov historickej pamäti, keď chudobných a hladných Slovákov prijímal svet s ponukou druhej šance. Sme povinní ich prijať, lebo na tých pltiach sa k nám nepriplavili psíčkovia s mačičkami, ale ľudia, ktorí do tejto európskej cesty vložili všetku svoju nádej! Ľudia ktorí posledné krvopotné peniaze dali pašerákom, len aby unikli z bezvýchodiskovej situácie, ktorú všade naokolo videli aj za cenu riskovania života. Oni opustili  minulosť a nemajú sa už kam vrátiť.
Neobstoja výhovorky, že spolu s nimi sa sem plavia aj teroristi Islamského štátu. Veď za posledné roky na teba terorizmus číha všade, nedá sa pred ním preventívne ujsť.
Mimochodom, nikto ani od politikov, ani občanov nechce, aby týchto migrantov prijali do svojich prázdnych izieb a zaodeli ich svojimi nenosenými šatami.
Ak tento slovenský šesťmiliónový národ nedokáže medzi seba prijať 316 stratencov, tak jeho dni sú spočítané. Tým si buďte istí.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite