Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Pod lupou Jána Štrassera

.ján Štrasser .časopis .klub

Občania, ktorí ste sa ešte nevyjadrili k Váhostavu, hláste sa u súdruha Žinčicu... Tak sa hlásim. Predstavte si, že vám na dvere zaklope štátny úradník s kasou a povie: Milá rodinka, oddnes si vy a ďalších 1 000 rodín budete odkladať desať eur mesačne do tejto kasičky.

Nebojte sa, to nie je štátna kasička, ale vaša. Keď prídu horšie časy, vyberiete si z nej peniažky a pomôžete si v ťažkej chvíli.
Krútite hlavou – čo sa má štát čo starať do vašich peňazí? Ale podrobíte sa a odkladáte si. A jedného dňa príde ten istý úradník a povie: Je mi to ľúto, ale istý pán, ktorý si do kasičky neodkladá, lebo je bohatý, sa dostal do problémov. Takže z moci úradnej beriem z vašej kasičky časť našetrených peňazí, aby som mu tie problémy pomohol vyriešiť. Ďakujem vám za pochopenie a šetrite si ďalej.
Po druhej svetovej vojne komunisti dokázali cez „Národný front Čechov a Slovákov“ presadiť, aby Edvard Beneš prezidentským dekrétom odňal tisíckam vlastníkov ich priemyselné podniky. Stalo sa to presne v deň, keď v roku 1918 vznikla Československá republika. A odvtedy sa 28. októbra neoslavovalo výročie jej založenia, ale Deň znárodnenia.
Ako hovorieval istý môj kamarát: „To máme pred sebou peknú minulosť!“
P. S.: Vraj tú sekeru za Váhostav banky zatiahnu iným spôsobom. To je fuk – nezaplatí to Široký, ale my všetci.

.Dohoda o vine a treste. Kedy je namieste, kedy je spravodlivá nielen z pohľadu oboch zúčastnených strán, ale aj z pohľadu verejnosti? Ak je dnes u nás korupcia spoločenským zlom číslo 1, tak neviem, neviem...
Tri vety a tri zátvorky k úplatkárskej kauze doktora F. Doktor F. prijal úplatok. (A prečo nie. Vysokoškolský profesor a kandidát na prezidenta republiky s tým zjavne nemal problém.) Doktor F. odtajil úplatok. (A prečo nie. Komu uverí verejnosť? Pánu profesorovi alebo dajakým Cigánom?) Doktor F. priznal úplatok (A prečo nie. Právnici povedali: ak sa nepriznáte, pôjdete sedieť. Ak sa priznáte, bude dohoda o vine a treste a vyviaznete s podmienkou.) Doktor F. vie vybrať srdce, vložiť srdce. Ešte ho tak mať.
Prípad doktora F. je ešte otvorený, bývalý rektor Akadémie Policajného zboru Václav Krajník má dohodu s prokuratúrou o vine a treste už schválenú súdom. Za prijatie dvoch úplatkov vo výške päťtisíc eur tri roky podmienečne. Na tejto úplatkárskej kauze je okrem samotného trestného činu strašná aj iná vec: jeden z dvoch uplácajúcich bol generálny duchovný Ozbrojených síl a Ozbrojených zborov SR. Ešte raz: kňaz dal úplatok policajtovi a policajt ho vzal. To sa dá komentovať len názvom filmu Juraja Jakubiska Dovidenia v pekle, priatelia.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite