Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Doma

.časopis

Kováčik brzdí Gorilu Špeciálny prokurátor Dušan Kováčik už dvakrát zabránil vypočutiu príslušníkov SIS, ktorí by mohli potvrdiť autenticitu spisu Gorila. V prvom prípade chceli policajti predvolať na výsluch bývalého agenta tajnej služby Petra Holúbka. Z jeho bytu mala totiž SIS odpočúvať rozhovory šéfa Penty Jaroslava Haščáka o korumpovaní politikov počas druhej Dzurindovej vlády.

Polícia chcela vypočuť aj súčasného riaditeľa SIS Jána Valka, Kováčik však ani v tomto prípade nesúhlasil so zbavením mlčanlivosti, upozornil denník N. Špeciálny prokurátor zároveň zrušil nové trestné stíhanie pre podozrenie zo zneužitia právomocí verejného činiteľa a korupcie, ktoré sa začalo v januári tohto roka. Kováčik tiež zakázal šéfovi tímu Gorila Marekovi Gajdošovi, ktorý sa v tejto veci stretol s prezidentom Andrejom Kiskom, aby sa k prípadu verejne vyjadroval. Špeciálny prokurátor inicioval voči Gajdošovi aj disciplinárne stíhanie, udelil mu písomné pokarhanie. Šéf tímu Gorila sa však odvolal, trest mu napokon zrušili. .vag    

Pápež František
prijal v Ríme arcibiskupa Roberta Bezáka. O Bezákovi s pápežom hovoril počas svojej návštevy Vatikánu aj prezident Andrej Kiska.  Prezident tiež pozval pápeža na návštevu Slovenska.
Minister financií Peter Kažimír chce pridať slovenskej justícii. Od ministra spravodlivosti Tomáša Boreca bude však očakávať aj hľadanie vnútorných rezerv. Justiční odborári požadujú lepšie platové ohodnotenie súdnych úradníkov i zlepšenie materiálno-technického zabezpečenia práce súdov.
Predseda Národnej rady Peter Pellegrini zvolal na tento týždeň mimoriadnu schôdzu parlamentu, na ktorej sa poslanci majú zaoberať problémami živnostníkov pri reštrukturalizácii spoločnosti Váhostav. Zúčastniť by sa na nej mali aj ministri.
Policajný zásah vo Vrbnici vyšetrí inšpekcia ministerstva vnútra i verejná ochrankyňa práv Jana Dubovcová. Kým rómski obyvatelia obce považujú zásah za neprimeraný, polícia sa bráni zneužívaniu celého prípadu v politickom boji.

Osobnosť: Alan Suchánek/
Lekár z piešťanskej nemocnice dostal spolu so zdravotnou sestrou Magdálenou Kovačovičovou protikoručpnú cenu od veľvyslanectva USA v Bratislave. Obidvaja pred časom upozornili na kauzu nákupu predraženého CT prístroja v piešťanskej nemocnici.

Antiosobnosť:  Viliam Čislák/
Minister zdravotníctva bude len po piatich mesiacoch vo funkcii čeliť odvolávaniu v parlamente. Iniciovali ho OľaNO, SaS a NOVA a pripojili sa k nim aj poslanci za KDH a Most. Čislákovi vyčítajú situáciu v zdravotníctve, ako aj to, že čistí kauzy svojej predchodkyne Zuzany Zvolenskej.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite