Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Doma

.časopis

Váhostav a sanitky Majitelia Váhostavu používajú na utajenie rovnaké spôsoby ako záchranárska firma Falck. V decembri 2009 získala polovicu spoločnosti Falck Emergency novozélandská firma Carterton, ktorej správcom je Geoffrey Peter Cone. Ten podľa Marcela Klimeka (NOVA) spravuje aj štyri iné novozélandské spoločnosti, ktoré nepriamo vlastnia firmu Váhostav zo sféry vplyvu Juraja Širokého.

Carterton vstúpil do štruktúry Falcku v čase, keď ministerstvo zdravotníctva prideľovalo záchranárske licencie na ďalších šesť rokov. Ich prideľovanie bolo podľa týždenníka Trend neprehľadné, uchádzači museli napríklad sľúbiť, že výsledky tendra nebudú spochybňovať. Falck vtedy získal 17 nových licencií, za druhej Ficovej vlády sa jeho pôsobenie rozšírilo až na 107 miest. Klimek upozornil aj na to, že firmu Carterton zastupoval na valnom zhromaždení Daniel Futej. Ten tvrdí, že kontroluje cyperskú spoločnosť Prefto Holdings, ktorej patrí polovica zdravotnej poisťovne Dôvera. Aj Prefto médiá už dlhšie spájajú s podnikateľom Širokým.
.vag

Ukrajinský prezident Petro Porošenko zostavuje medzinárodný tím poradcov, v ktorom bude aj Mikuláš Dzurinda. Bývalý slovenský premiér má nášmu východnému susedovi radiť pri integrácii do západných štruktúr a pri ekonomických reformách.
Predseda strany Sieť Radoslav Procházka vyzval prokuratúru, aby zverejnila celú nahrávku jeho rozhovoru s Igorom Matovičom. Líder OĽaNO vyhlásil, že nahrávku nebude zverejňovať, pokiaľ sa neukončí vyšetrovanie. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie ju nechce zverejniť ani prokurátor.
Nový riaditeľ nemocnice v Žiline ponúkol trinástim lekárom, ktorí sú vo výpovednej lehote, možnosť okamžite odísť z nemocnice. Tí spolu so 64 zdravotnými sestrami podali výpovede, aby upozornili na podmienky, ktoré sú podľa nich neúnosné.
Sochár Ladislav Gajdoš nainštaloval v Prievidzi pred mestským domom dvaapolmetrovú plastiku v tvare biskupskej čapice s názvom Spovednica arcibiskupa Bezáka. Putovná plastika by podľa autora mala poslúžiť na vyspovedanie tým, ktorí odvolanému arcibiskupovi ublížili.

Osobnosť: Ján Kozák/
Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie má za sebou dobrý týždeň. Jeho zverenci najskôr v kvalifikačnom zápase na majstrovstvách Európy vo Francúzsku porazili Luxembursko 3:0 a vzápätí v derby zápase zvíťazili 1:0 nad Českou republikou.

Antiosobnosť: Robert Fico/
Predseda vlády sa rozhodol, že počas vládnych osláv výročia oslobodenia Bratislavy položí na Slavíne veniec spoločne s ruským ministrom zahraničných vecí Sergejom Lavrovom. Prezident Andrej Kiska pozvanie odmietol a na Slavín sa rozhodol ísť sám.  

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite