Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Doma

.časopis

15 percent Správa, že spoločnosť Váhostav nezabezpečeným veriteľom, kam patria aj malí živnostníci, vyplatí v reštrukturalizácii len 15 percent ich pohľadávok, spôsobila malú búrku na slovenskej politickej scéne. Zabezpečení veritelia, najmä banky, majú svoje pohľadávky zabezpečené majetkom dlžníka, respektíve majetkom tretích osôb.

Ich pohľadávky by tak mali byť uspokojené na 100 percent. Zo záväzkov v obchodnom styku v objeme 104,68 milióna eur by mal Váhostav zaplatiť veriteľom celkovo 32,30 percenta.
Skupina opozičných politikov v tejto súvislosti podala trestné oznámenie na neznámeho páchateľa. Podľa Roberta Fica bude vláda podporovať vyšetrovanie Generálnej prokuratúry. Premiér vyhlásil, že za situáciu, ktorá vznikla, mohlo podľa neho aj stláčanie cien počas vlády Ivety Radičovej, keď bol Ján Figeľ ministrom dopravy.
.lk, sita

Prezidentská kancelária vyplatila Jozefovi Čentéšovi 60-tisíc eur a trovy zo súdneho konania. Odškodné Čentéšovi priznal Ústavný súd z dôvodu, že bývalý prezident Ivan Gašparovič porušil jeho ústavné práva, keď ho odmietol vymenovať do funkcie generálneho prokurátora.
Poslanec Alojz Hlina vstúpil do parlamentného klubu KDH. Zároveň vyhlásil, že jeho politická strana Občania nepôjde do volieb samostatne.
Minister školstva Juraj Draxler poslal do Slovenskej lyžiarskej asociácie kontrolórov, aby preskúmali jej finančné hospodárenie. Dôvodom je spor asociácie so zjazdármi Adamom a Andreasom Žampovcami.
Finančná skupina Penta kúpila župné nemocnice v Galante a v Dunajskej Strede. Od Trnavského samosprávneho kraja ich získala za 2,1 milióna eur s tým, že do piatich rokov v nich musí preinvestovať ďalšie tri milióny eur.
Vo veku nedožitých 71 rokov zomrel dramaturg, divadelný kritik a politik VPN Martin Porubjak. V rokoch 1991 až 1992 bol podpredsedom slovenskej vlády.

Osobnosť: Andrea Turčanová/
Prípadná koalícia KDH s Smerom po najbližších parlamentných voľbách by kresťanských demokratov výrazne poškodila. Podľa primátorky Prešova za KDH by sa zrejme táto strana po 25 rokoch pôsobenia v najvyššej politike prvýkrát ocitla mimo parlamentu.

Antiosobnosť: Pavol Paška/
Prokurátor Okresnej prokuratúry Bratislava I. odovzdal polícii trestné oznámenie na bývalého predsedu parlamentu Richarda Sulíka, Igora Matoviča a Daniela Lipšica spolu s pokynmi na jeho doplnenie. Paška ich zažaloval vlani v novembri za výroky ku kauze CT.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite