Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Slovo Brata Filipa

.brat Filip .časopis .osobnosti

Vzkriesenie existuje. Nejde len o fyzické vrátenie tela do života! Dnes všade, v práci, vo vzťahoch, na súdoch, atď. zaznieva lacná výhovorka: „To nie ja, to tí druhí! Oni sú na vine, že sa veci takto udiali a ja som potom nemohol konať inak.“ Myslím, že v kontraste s tým tu hlasno zaznieva fakulta spovede ako hádam posledná bašta v spoločnosti, kde si človek dobrovoľne kľakne a žaluje na seba hory-doly, že on zlyhal v manželstve, on podvádzal v práci, on je strašný sebec, čo ide po povrchu, a je vinný svojou pýchou.

Lenže tá spoveď je len vrchol ľadovca, ktorý sa volá pokánie. Teda nikto nemusí byť v ofsajde, ani tí, čo nepoznajú význam spovede v kresťanskom zmysle. V pokání totiž ide o metanoiu, o zmenu zmýšľania, o návrat na zmysluplnú cestu, z ktorej som zišiel s vidinou lacnej skratky.
Potrebuje to milosrdný čas, kým nepochopíme, že doterajší spôsob imitácie života nie je nič  a nijako sa to nevolá, vedie to k vyprázdneniu, odcudzeniu, suchote, smútku, depresiám a napokon k neexistencii...
Čo iné môže čakať človek, ktorý chodí k druhému len vyžierať chladničku, ale ju nedopĺňa, teda ktorý druhému svojou láskou nedopĺňa dušu?! Je to ako chudákovi zobrať palicu.
Keď mu skrze pokánie spadnú  z očí klapky, to je zmŕtvychvstanie, znovuzrodenie, metanoia, vzkriesenie, zázrak!
„Keď divoch prestane veriť v svojho dreveného boha, neznamená to, že Boh neexistuje, ale iba to, že nie je z dreva,“ povedal Tolstoj a napísal silný román Vzkriesenie.
Minulý mesiac som spoznal Gusta, ťažkého alkoholika, ktorý takmer 40 rokov abstinuje. Vravím mu: „Dole klobúk pred tvojou pevnou vôľou.“ On mi vraví: „To nie je pevná vôľa, to je dobrá vôľa, pevná bude až vtedy, keď zomriem ako abstinent.“
Nuž, a o zápase môjho svedomia Ty, Ježiš, dávno vieš, ďakujem, že ho vedieš k vzkrieseniu....

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite