Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Opäť svetové ocenenia pre .týždeň

.redakcia .časopis .médiá

.týždeň opäť získal svetové ocenenie za svoju fotožurnalistiku a obrazové stvárnenie tém v súťaži Pictures of the Year International. V tomto ročníku sa umiestnil hneď v dvoch súťažných kategóriách. Súperil pritom s najprestížnejšími magazínmi na svete.

V kategórii najlepšie obrazovo editované časopisy (Editing Portfolio) získal .týždeň tentoraz druhé miesto, keď na prvom skončil magazín Time a na treťom National Geographic.
V kategórii fotoeditovania spravodajských článkov (News & Issue Story Editing) bodoval .týždeň na treťom mieste fototémou Ukrajina na frontovej línii. Prvé dve miesta obsadil časopis National Geographic.
Pictures of the Year International je najstaršia fotožurnalistická súťaž na svete, išlo už o sedemdesiaty druhý ročník. Každý rok sa do nej zapája viac ako päťdesiattisíc prác z vyše sedemdesiatich krajín sveta. Organizuje ju University of Missouri na svojej novinárskej škole Reynolds Journalism Institute. Všetky umiestnené práce vo všetkých kategóriách si možno pozrieť na stránke súťaže poyi.org.
Kreatívne oddelenie .týždňa si z ôsmich ročníkov donieslo spolu šestnásť cien. Ide o dve prvé miesta, päť druhých a jedno tretie miesto. Popri pódiových umiestneniach získal. .týždeň za toto obdobie spolu osem cien za kvalitu. Znamená to, že .týždeň získal ocenenie z každého ročníka súťaže, odkedy sa do nej prvý raz zapojil v roku 2008. To sa v tom istom období podarilo len magazínom Time a National Geographic. S celkovým počtom cien za osem rokov v týchto kategóriách sa tak .týždeň radí na druhé a tretie miesto.
Pod všetkými súťažnými prácami za celých osem rokov sú podpísaní kreatívny riaditeľ .týždňa Róbert Csere a obrazová editorka Vladimíra Pčolová.
Do realizačného tímu, ktorý má na starosti vizuálnu žurnalistiku a grafické spracovanie .týždňa, patria aj grafici Bruno Glasa, Martin Hodál a Peter Homola.
V novembri minulého roka získal .týždeň ocenenie aj v prestížnej súťaži European Newspaper Award za dizajn a koncept časopisu, kde boli ocenené dve titulné strany a dve fototémy .týždňa.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite