Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Doma

.časopis

Šéf Tiposu končí Riaditeľ štátnej lotériovej spoločnosti Tipos Ladislav Kriška odstúpil zo svojej funkcie. Dôvodom je fakt, že v luxusnej predajni obuvi a odevov v Prahe zaplatil za tovar v hodnote 4 847 eur firemnou kartou. Nominantovi Smeru zlomil väzy aj drahý manuál krízovej komunikácie, za ktorý zaplatil Tipos reklamnej agentúre Jandl 49-tisíc eur bez DPH.

Na obidva prípady upozornil denník SME. Kriška najskôr odstúpiť nechcel. Obhajoval sa tým, že služobnú kartu použil v núdzovej situácii, keďže mal prečerpaný limit na súkromnej. Po stretnutí s ministrom financií Petrom Kažimírom zmenil názor: „Keďže chcem chrániť dobré meno značky Tipos a nechcem ju vystavovať ďalšiemu mediálnemu tlaku, ponúkol som svoju rezignáciu.“ Zároveň však zopakoval, že Tiposu žiadnu škodu nespôsobil. Transakcia firemnou kartou bola podľa neho „transparentne zaevidovaná a v riadnom čase a v súlade s predpismi vyrovnaná“. Kriška v minulosti tajil, koľko platil Tipos hokejovému Slovanu. Vypísal aj tender na reklamu za vyše 4,5 milióna eur, ktorý Úrad pre verejné obstarávanie zrušil.
.vag

Pred rezidenciou
Pavla Pašku v Košiciach sa zhromaždilo približne 400 ľudí, aby vyzvali predsedu parlamentu na odchod z funkcie. Hlavným organizátorom bol nezávislý poslanec Alojz Hlina. Na konci zhromaždenia zanechali pred budovou sviečky v tvare slova „odstúp“.
Štefan Harabin podal podnet na Generálnu prokuratúru, ktorá má prešetriť, či poslanci Smeru konali zákonne pri svojej snahe šetriť prostredníctvom zmrazenia platov sudcov. Neverí, že nie sú zdroje na platy sudcov, pokiaľ sa kupujú predražené zdravotnícke prístroje.
Spoločnosť RegioJet zatiaľ nemôže začať jazdiť autobusmi na nedotovanej trase z Bratislavy cez Nitru do Banskej Bystrice. Cestovné má byť značne nižšie oproti iným autobusovým spoločnostiam. Bratislavský kraj ani Nitriansky kraj zatiaľ nesúhlasili s vydaním licencie.
Denník SME zverejnil informáciu, že rakúska zbrojovka Glock má v Bratislave utajený závod. Zbrojovka tak zrejme dúfa, že si zlepší šance v súťažiach na policajné pištole, respektíve na zbrane pre armádu. Takto vytvorená zamestnanosť vraj nie je veľká, no firma tu platí dane.

Osobnosť: Andrej Kiska/
Prezident Kiska podporil dve otázky Aliancie za rodinu, myslí si, že definícia manželstva by sa nemala meniť a páry rovnakého pohlavia my nemali mať právo adoptovať si deti. Kiskova tlačovka sa tak zatiaľ stala najdôležitejšou podporou referenda.

Antiosobnosť: Ivan Uhliarik/
Premiér Robert Fico zverejnil v súvislosti s kauzou piešťanského CT informácie o nevýhodných zmluvách, ktoré odsúhlasil minister zdravotníctva. Išlo napríklad o 1,74 milióna eur z eurofondov na prenájom CT prístroja pre nemocnicu v Svidníku. Kúpa nového prístroja by pritom vyšla lacnejšie.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite