Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Editorial

.štefan Hríb .časopis .editorial

Vážení čitatelia,už v novoročnom dvojčísle sme pripravili v dizajne a obsahu .týždňa niektoré zmeny, ktoré ste si isto všimli. A keďže chystáme aj niektoré ďalšie, chcem vás o nich v editoriali podrobnejšie informovať.

Vážení čitatelia,
už v novoročnom dvojčísle sme pripravili v dizajne a obsahu .týždňa niektoré zmeny, ktoré ste si isto všimli. A keďže chystáme aj niektoré ďalšie, chcem vás o nich v editoriali podrobnejšie informovať.

Cena jedného výtlačku .týždňa sa od tohto čísla mení na 37 korún (pre doterajších, ale aj budúcich predplatiteľov ostáva cena nezmenená).
Od Nového roku sme prešli na drahší, ale kvalitnejší papier, ktorý nám umožňuje ďalší posun v práci s fotografiami a textom. Papier je o triedu belší, takže text je lepšie čitateľný a aj fotografie sú vzhľadom na kvalitu papiera o stupeň výraznejšie. Vďaka ústretovosti Komárňanských tlačiarní sme skvalitnili aj spôsob tlače. Tým sa .týždeň technologicky posunul na špičku  vo svojom segmente. Nie je to lacné, ale v .týždni sme presvedčení, že je to správne rozhodnutie. Na kvalite záleží.
Mierne sme zmenili aj dizajn časopisu. Jemnou úpravou prešla titulná strana, zaviedli sme karikatúry našich stĺpčekárov, Kritická príloha dostala nové miesto, „look“ a aj dôraz na jednu kľúčovú tému, sprehľadnili sme rubriky Udalosti, Teletipy a Do pozornosti. Veríme, že tieto zmeny zvýšia váš čitateľský komfort a zážitok.
Nedávno som na tomto mieste písal aj o pripravovaných zmenách na našom webe. Z rôznych dôvodov viaceré sľubované zmeny meškali, a ja sa vám za toto meškanie ospravedlňujem. Dnešný stav je nasledujúci – internetovú stránku sme po dlhých diskusiách otvorili verejnosti, verejné sú diskusie k jednotlivým článkom aj blogy. Uvedomujeme si, že anonymita internetu priťahuje aj hlúpych, vulgárnych a nenávistných ľudí, budeme sa však snažiť udržať našu stránku inteligentnú a slušnú – aj za cenu namáhavej kontroly jej obsahu.

V týchto dňoch finišujeme s prípravou videosekcie nášho webu. Bude obsahovať spoplatnenú aj voľne prístupnú časť. Spoplatnené budú vybrané verejné diskusie .týždňa (Naši Maďari s Bélom Bugárom, Globálne oteplenie? so skeptikmi aj varujúcimi ekológmi a Slováci v NHL s Mišom Handzušom a Petrom Budajom nájdete na našej internetovej stránke už tento týždeň)
a v spolupráci s Máriom Homolkom pripravujeme aj možnosť vidieť na našom webe kvalitné slovenské dokumenty. Vo voľne prístupnej časti budú videokomentáre našich redaktorov k aktuálnemu dianiu (prvé uvidíte tiež už tento týždeň), krátke rozhovory s našimi hosťami a postupne aj videá, ktoré nakrútia naši čitatelia. Chceme, aby sa naša internetová stránka stala popri našej tlačenej verzii ďalším priestorom, v ktorom sa stretáva pestrá komunita zaujímavých ľudí.
Tieto noviny nás bavia. Sme radi, že majú kvalitný papier, že máme priestor na dobré fotografie a že sa nám otvorili možnosti webu. Ani tento rok však nebude rozhodujúci papier, farba či internet. To, čo práve chystá vláda, nie je povzbudivé. Opäť teda pôjde najmä o poctivosť, nápad a odvahu. Pred našimi očami vznikajú prekrútené dejiny a falošné národné sebavedomie, vzýva sa tu umelé vlastenectvo, ktorému prikyvuje dokonca aj kardinál, a na médiá sa pripravuje veľmi hlúpy zákon. Politici, európski, ale tí naši zvlášť, chcú určovať, čo je pravda o nich, a na neposlušných si vytvorili bič – právo na odpoveď. Pozor – vláda nechce len rozumné právo na opravu nepravdy, ona chce právo na odpoveď, hoci aj na pravdu! Takéto „právo“ je absurdné, je neprijateľným vstupovaním do cudzieho priestoru, je neslušným vlamovaním sa do práce a sveta novín, ktoré majú svoj názor na svet. Vláda má milión možností a spôsobov, ako povedať, čo si myslí, noviny len jeden. Tak aké právo? Je neskutočné, že takto koncipovaný zákon podporuje Syndikát novinárov, a že jeho predsedníčka dokonca vyzýva, aby sa na návrhu nič nemenilo. Už nežijeme v komunizme, pani Krútka, už sa dá aj vzdorovať.
Tento časopis sa minulý rok zastal Hedvigy Malinovej, hoci väčšine sa to nepáčilo, pretože sme presvedčení, že je nevinná. Vyzvali sme tiež nahlas na odluku cirkvi od štátu, hoci mnohých veriacich to nahnevalo, pretože si myslíme, že to práve pre cirkev bude užitočné. Aj tento rok to chceme robiť. Potrebujeme na to jediné – váš záujem. Prosím vás oň.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite