Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Doma

.časopis

Paškove oslavy Raper Majk Spirit zrušil svoje vystúpenie na oslavách 25. výročia Nežnej revolúcie, ktoré organizuje predseda parlamentu Pavol Paška (Smer). „Majk sa na tomto podujatí nezúčastní. Politický podtón akcie nám pri pracovných povinnostiach v zahraničí nebol dostatočne známy,“ vysvetlil jeho manažér Michal Matejovič.

Rozhodnutie Majka Spirita ocenila aj opozícia. „Zdá sa, že komunisti si všetko kúpiť nemôžu,“ povedal líder SaS Richard Sulík. Nezávislý poslanec Alojz Hlina kritizuje aj miesto konania osláv – štadión Ondreja Nepelu v Bratislave: „Pavol Paška organizuje oslavy Novembra na zimnom štadióne, ktorý stal toľko, koľko stáli v Kanade dva štadióny. Na tom zimnom štadióne, kde v stavebne prepojenej budove sídlia chlapci z Belize a dodávajú CT prístroje našim nemocniciam.“ Na sociálnej sieti vznikla aj iniciatíva s názvom Výzva umelcom: Nenechajte Pašku zneužiť 17. november. Na oslavách majú vystúpiť aj skupiny ako Tublatanka, Elán, Polemic, alebo Iné Kafe. Každá by mala dostať honorár 1 001 eur.
.vag

Novým ministrom zdravotníctva sa po Zuzane Zvolenskej stal doterajší štátny tajomník Viliam Čislák. Pochádza z Košíc, podobne ako šéf parlamentu Pavol Paška, ktorý je považovaný za sivú eminenciu zdravotníctva. Čislák pracoval ako manažér v sieti regionálnych nemocníc Svet zdravia, ktorú vlastní Penta.
Sieť stiahla svojho kandidáta nielen v Bratislave, ale aj v Prešove. Kandidát Siete Martin Ďurišin sa vzdal kandidatúry na post primátora a spolu s Radoslavom Procházkom podporili Andreu Turčanovú, ktorá je kandidátkou stredopravých strán a pôjde do súboja s Pavlom Hagyarim, ktorého podporil Smer. Čaká sa ešte na postoj Siete v Košiciach.
Ministerstvo pôdohospodárstva vydalo kvótu na odstrelenie 80 vlkov dravých. Podľa ochranárov odstrel nemá žiadne opodstatnenie, navyše poľovníci údajne nadhodnocujú stavy týchto šeliem. Podľa poľovníkov žilo vlani na Slovensku 2 102 vlkov.
Novým splnomocnencom vlády pre občiansku spoločnosť sa stal Martin Giertl, ktorý pôsobil ako právnik v Nadácii Charty 77.

Osobnosti: Alan Suchánek/
Lekár z nemocnice Alexandra Wintera v Piešťanoch spoločne so zdravotnou sestrou Magdou Kovačičovou upozorňovali na problém predraženého CT prístroja, aj keď kompetentní ich sťažnosti buď ignorovali, alebo sa im nepriamo vyhrážali.

Antiosobnosti: Pavol Paška/
sa dostal do centra kauzy predraženého CT po odchode Zuzany Zvolenskej a Renáty Zmajkovičovej z funkcií. Na tlačovke k oslavám 17. novembra sa síce od posledných aktivít firmy Medical Group dištancoval, no na spresňujúce otázky médií neodpovedal.

Citát/
Pavol Paška: „Nikto nikdy nič nezametal, nezametáme, ani nebudeme zametať.“

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite