Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Doma

.časopis

Nástup žltých vlakov Konkurencia na slovenských železniciach sa posilní. Súkromný vlakový dopravca RegioJet začal skúšobnú prevádzku na novej trati z Košíc cez Žilinu do Prahy. Plánovaný čas odchodu vlaku z Košíc je o 7:22 a príchodu do Prahy o 16:16. Cesta tak potrvá osem hodín a 54 minút. Z Prahy bude vlak odchádzať o 7:44 a do Košíc by mal prísť o 16:46, po deviatich hodinách a dvoch minútach jazdy.

Nástup žltých vlakov
Konkurencia na slovenských železniciach sa posilní. Súkromný vlakový dopravca RegioJet začal skúšobnú prevádzku na novej trati z Košíc cez Žilinu do Prahy. Plánovaný čas odchodu vlaku z Košíc je o 7:22 a príchodu do Prahy o 16:16. Cesta tak potrvá osem hodín a 54 minút. Z Prahy bude vlak odchádzať o 7:44 a do Košíc by mal prísť o 16:46, po deviatich hodinách a dvoch minútach jazdy. Základné cestovné na tejto trase pri vnútroštátnej doprave by malo byť oproti štátnemu vlakovému osobnému prepravcovi asi o štvrtinu nižšie. Majú pribudnúť aj ďalšie linky. Nástup typických žltých vlakov sprevádzali zložité rokovania so štátnou železničnou spoločnosťou o tom, kde na košickej stanici sa na ne budú predávať lístky. Spoločnosť RegioJet chce mať predaj lístkov na svoje vlaky buď v zákazníckom centre Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK), alebo tesne pri ňom. Ešte minulý týždeň bol predseda predstavenstva RegioJetu Radim Jančura pripravený v prípade nedohody predávať lístky „partizánsky“ v priestoroch stanice.
.lk, sita   

Polícia zadržala a obvinila údajného bosa sýkorovcov Františka Borbélyho. Podľa policajného prezidenta Tibora Gašpara je dôvodom drogová trestná činnosť. Borbély je podozrivý aj zo zosnovania a podpory zločineckej skupiny. Jeho meno je tiež na mafiánskych zoznamoch, ktoré unikli z polície.
Ministerstvo dopravy pod vedením Ľubomíra Vážneho zo Smeru sfalšovalo podľa polície analýzu o výhodnosti postupu pri výstavbe diaľnice medzi Martinom a Prešovom formou PPP. Špeciálna prokuratúra však trestné stíhanie zastavila.
Prezidentka Združenia sudcov Slovenska Dana Bystrianska má podľa Ústavného súdu „extrémne prieťahy v konaní“. Za osem rokov totiž nerozhodla v spore, v ktorom sa skupina ľudí domáhala odstránenia neoprávnenej stavby na svojom pozemku, alebo zriadenia vecného bremena.
Prokuratúra zastavila vyšetrovanie nahrávky, na ktorej žiada predseda strany Sieť Radoslav Procházka lídra Obyčajných ľudí Igora Matoviča, či by nemohol zaplatiť za inzerciu v jeho novinách bez bločku.

Osobnosť: Matúš Kozáčik/
Brankár českého klubu Viktoria Plzeň sa stal hrdinom futbalového zápasu medzi Slovenskom a Španielskom. Aj vďaka jeho famóznym zákrokom vyhrala naša reprezentácia nad Španielmi v kvalifikačnom súboji na majstrovstvá sveta prekvapivo 2:1.  

Antiosobnosť: Ján Richter/
minister práce bude čeliť pokusu opozície o odvolanie. Dôvodom má byť prideľovanie eurofondov a dotácie na zamestnávanie pre exekútora. Kontroverzie vyvolala aj iniciatíva predsedu NR SR Pavla Pašku zvolať odvolávanie na nočné hodiny.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite