Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Doma

.časopis

SDKÚ v rozklade Pavol Frešo zostal aj po mimoriadnom kongrese strany na čele SDKÚ. Za jeho odvolanie síce hlasovala nadpolovičná väčšina delegátov, ale na to, aby Frešo vo funkcii skončil, boli potrebné tri pätiny hlasov. Kongres prebehol v atmosfére rozkladu. Podpredsedovia strany sa vzdali svojich funkcií a z rokovania predčasne odišla aj značná časť delegátov.

Frešo napriek tomu odmietol odstúpiť a motívy svojich kritikov označil za „čisto funkcionárske“, ktorým volič nerozumie.
V tomto duchu napísal Frešo aj list straníkom, v ktorom hovorí, že „SDKÚ musí prijať výzvu, zdvihnúť zástavu a ísť do boja“ a svojich oponentov označil za vyslúžených funkcionárov, ktorým ide iba o posty. Viacerí členovia strany však predsedovi cez média odkázali, že v prvom rade by mal odstúpiť on sám. Mnohí na vývoj reagovali aj tak, že odchádzajú zo strany. Poslanec Ľudovít Kaník  minulý týždeň oznámil, že začal oslovovať ľudí do nového tímu, ktorý sa má pokúsiť vyviesť SDKÚ z krízy.
.jm

Spoločnosť Panasonic zatvorí svoju fabriku v Krompachoch. Dôvodom je prepad predaja nahrávacích zariadení. O prácu tak príde viac ako 650 zamestnancov. Spoločnosť im vyplatí minimálne sedemmesačné odstupné. Časť zamestnancov dostane možnosť naďalej pracovať pre Panasonic v Plzni.
Odsúdení v kauze zavraždenej medičky Ľudmily Cervanovej neuspeli so sťažnosťou na Európskom súde pre ľudské práva v Štrasburgu. Namietali porušenie práva na spravodlivý súdny proces. Toto právo podľa ESĽP porušené nebolo.
Novým generálnym riaditeľom Iuventy sa stal Ján Hrubý. Denník SME upozornil na jeho meno v súvislosti s „lístočkovou aférkou“ poslanca Smeru Andreja Kolesíka, ktorý pred dvoma rokmi presadzoval Hrubého do Správnej rady ÚPN. Hoci jeho meno bolo na lístočku, Kolesík to vtedy zapieral.
Kým rady SaS rozšírila LGBT aktivistka Romana Schlesinger, jej predseda, europoslanec Richard Sulík opustil frakciu Aliancie liberálov a demokratov v EP a pripojil sa k frakcii Európskych konzervatívcov a reformistov.

Osobnosť: Dušan Karolyi/
Generálny prokurátor Jaromír Čižnár zrušil uznesenie, na ktorého základe bol novinár obvinený z ohovárania. Dôvodom bol článok Prešovská Hlava XXII, publikovaný v týždenníku Trend. Novinár v ňom poukázal na nečinnosť súdov v kauze bývalých policajtov.

Antiosobnosť: Štefan Harabin/
Bývalý predseda Najvyššieho súdu tvrdí, že voľba, v ktorej uspela Daniela Švecová, bola zmanipulovaná. Súdna rada podľa neho nevysvetlila, prečo bolo zo 17 hlasovacích lístkov odovzdaných len 15. Harabin volá aj po trestnoprávnej zodpovednosti.     

Citát/
Pavol Frešo: „Budeme robiť na ponuke v roku 2016 tak, aby bola atraktívna pre voliča.”

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite