Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

U2, Prince, Cohen, Tweedy, Foo Fighters....

.peter Bálik .časopis .kultúra

Nový album od írskej skupiny U2 bude asi najočakávanejším titulom jesenných mesiacov.

Novinka od Bona a spol. zatiaľ nemá názov, na fanúšikovských fórach padlo meno Sirens, ale kapela zatiaľ mlčí. Vie sa, že nedávno nakrúcala na dublinskom moste klip k pilotnému singlu a že na nahrávaní, ktoré kapele zabralo štyri-päť rokov, sa podieľalo niekoľko producentov. Kapela aj jej fanúšikovia sú v očakávaní, ich posledný album No Line On The Horizon nedopadol najlepšie, skupinu preto čaká so svojou novinkou reparát.
Leonard Cohen, 79-ročný kanadský pesničkár, zverejnil správu o svojom novom albume len tak mimochodom – správcovi fínskej stránky o jeho diele napísal, že má nový album Popular Problems a že vyjde v druhej polovici septembra. Úvodný singel Almost Like The Blues je na svete a je fantastický.
Britská speváčka Adele oznámila, že v októbri by mal vyjsť jej nový singel, ale nie je isté, či tento rok stihne vydať aj nový album. Zato americká legenda soulu a rocku Prince pripravil na jeseň až dva nové albumy – prvý sólový Art Official Age bude návratom k jeho soulovým koreňom a Plectrumelectrum zúročí spoluprácou so ženskou rockovou kapelou 3RDEYEGIRL.
September a október budú patriť najmä  alt-countryovej a alternatívnej scéne. Jeff Tweedy vydáva svoj sólový album Tweedy, ktorý nahral so svojím synom bubeníkom. Svoje novinky v tomto mesiaci hlásia Karen O (Crush Songs), Avi Buffalo (At Best Cuckold), Ryan Adams (Ryan Adams), Interpol (El Pintor), Alt-J (This Is All Yours), Mark Lanegan Band (Phantom Radio) alebo na Islande žijúca česká speváčka Markéta Irglová (Muna).
S novým albumom Lullaby and... The Ceaseless Roar sa pripomenie britský spevák Rober Plant, ktorý v súčasnosti hráva s kapelou Sensational Space Shifters. Začiatkom novembra sa vrátia Foo Fighters s unikátnym projektom Sonic Highways, v rámci ktorého nahrávali vo ôsmich rôznych nahrávacích štúdiách a tieto sessions zaznamenali na filmový pás. V tom istom čase vyjdú v rámci Bootleg Series legendárne nahrávky Boba Dylana s názvom The Complete Basement Tapes, svoje reedície pripravili aj Led Zeppelin, Oasis, Belle and Sebastian či Kate Bush.  

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite