Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Krásne vízie

.časopis .týždeň doma

Čaká nás úspešný rok. Redakcia časopisu .týždeň nepochybuje, že všetko bude len dobré a lepšie. Napríklad také ceny v hypermarketoch. Budú všade rovnaké a ich výšku bude určovať osobne premiér, ktorý rád robí všetky podstatné veci sám. Teror konzumu zmizne ako dym.

Čaká nás úspešný rok. Redakcia časopisu .týždeň nepochybuje, že všetko bude len dobré a lepšie. Napríklad také ceny v hypermarketoch. Budú všade rovnaké a ich výšku bude určovať osobne premiér, ktorý rád robí všetky podstatné veci sám. Teror konzumu zmizne ako dym.

Zo Slovenska neprestanú odchádzať chirurgovia, anestéziológovia, onkológovia či psychiatri. Ale pribudnú ďalší estetickí chirurgovia, dermatológovia, homeopati, alternatívni liečitelia a všetci tí, u ktorých sa platí na drevo.
Určite sa môžeme tešiť na školskú reformu. Metodici síce špekulujú, ako ponechať v osnovách čo najviac, ale minister si vyhrnie rukávy a počas jedného víkendu to sám zreže. Matematika a fyzika, ktoré žiakov len zbytočne trápia, budú už iba nepovinné predmety. Na väčšine škôl pribudnú atraktívne predmety typu Škodlivé fajčenie, Mediálne manipulácie, Správna masturbácia, Globálne otepľovanie a Permakultúra.

Spory okolo Pozemkového fondu utíchnu. Koaličná rada rozdelí štátnu pôdu na tri časti a každá strana dostane do správy jednu tretinu. SNS si zaslúži úrodnú pôdu na slovenskom juhu a HZDS, keďže hotelierstvo a kúpeľníctvo je mu blízke, zas pôdu okolo horských stredísk. Mečiar konečne predá nevkusnú Elektru a postaví si niečo atraktívnejšie vo Veľkom Slavkove.
Trápna hra na mediálne rady sa skončí. Bude oveľa čestnejšie, ak tieto rady nahradí koaličná rada. A je už ozaj načase, aby slečna Glendová za svoju obetavú prácu dostala flek, pri ktorom by si mohla založiť rodinu. Funkcia riaditeľky STV by jej svedčala. A koho dosadiť do rozhlasu? Rafael Rafaj je pripravený. Mimochodom, po tom, čo sa Mariana Ďurianová stiahne zo šoubiznisu, ohlási vydavateľ Nového času, že sa sťahuje zo slovenského trhu.
Bude pokračovať aj prezidentská kampaň. Iveta Radičová bude putovať za voličmi a presviedčať ich, aby ju nevolili, lebo ju zaujímajú len sociálne veci.
Slovensko bude hrať významnú úlohu v medzinárodnej politike. Prezident oficiálne navštívi Monako (počas Veľkej ceny Monaka) a premiér pôjde do Venezuely – na pozvanie Huga Chavéza. Slovensko, Srbsko a Rusko budú jedinými krajinami na svete, ktoré neuznajú nezávislé Kosovo. Prezident Gašparovič však Kosovo navštívi a pri odlete poďakuje za „príkladnú srbskú starostlivosť“.
Naozaj neočakávame, že by Dzurinda opustil post predsedu strany, že by Csáky sformuloval niekedy jasné stanovisko a že by Hrušovský prišiel s novými nápadmi. Prieskumy verejnej mienky definitívne stratia na príťažlivosti, lebo popularita Roberta Fica vyletí do závratných výšok... A pred najbližšími voľbami bude táto krajina oblepená jediným bilbordom: Slovensko volí Fica!
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite