Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Doma

.časopis

Nebezpečný policajt Polícia ani po jedenástich hodinách vyjednávania nepresvedčila bývalého kolegu Jána Antošku, podozrivého z účasti na viacerých lúpežiach, aby sa dobrovoľne vzdal. Antoška sa totiž minulý týždeň v utorok zabarikádoval v dome v Liptovskom Mikuláši. Polícia sa preto v stredu ráno rozhodla pre zásah, na ktorom sa zúčastnilo 55 kukláčov zo Žiliny a Prešova.

Počas akcie došlo k prestrelke, pri ktorej bol zranený aj jeden policajt. Antošku pri zásahu postrelili do ruky, aby ho následne spacifikovali. Expolicajt je už obvinený v prípade štyroch lúpeží so zbraňou. V ďalších štyroch prípadoch lúpeží a dvoch krádeží sa pripravuje vznesenie obvinenia. Antošku hľadala polícia od konca septembra minulého roka. Jedna z lúpeží sa odohrala v obci Važec, kde maskovaná dvojica prepadla predavačku a zobrala jej stravné lístky za 700 eur. Krátko na to prepadli v obci ďalšiu predajňu, z ktorej ušli s lupom 400 eur. Antoška je obvinený aj z účasti na lúpežiach v Pribyline a z okradnutia zamestnanca pošty v Ludrovej.
.vag

Ruská ropná spoločnosť Lukoil predáva 19 svojich čerpacích staníc na Slovensku. Kupuje ich neznáma maďarská spoločnosť Norm Bezinkút.
V Šamoríne vznikne nová súkromná vysoká škola, jej vznik odsúhlasil už minister školstva. Má ísť o Technologický inštitút A. Ruprechta so zameraním na energetické a chemické podniky. Za školou je iniciatíva finančníka Maria Hoffmanna.
Júlový prieskum agentúry Fokus ukázal, že preferencie Siete padli z necelých 16 na necelých 11 percent. Dôvodom je zrejme nahrávka, na ktorej Radoslav Procházka hovorí s Igorom Matovičom o peniazoch v prezidentskej kampani.
Kandidát na primátora Bratislavy Ivo Nesrovnal ostáva v SDKÚ-DS a chce kandidovať za širokú stredopravú koalíciu.
Deti v reedukačných centrách budú mať o čosi výživnejšiu stravu, ministerstvo školstva sľúbilo zvýšiť denný limit na ich stravu o 20 percent, teda na 3,60 eura. Vo veci sa angažovala ombudsmanka Jana Dubovcová, minulý týždeň v reedukačnom domove v Hlohovci obedoval aj prezident Andrej Kiska.

Osobnosť: Peter Pollák
Rómsky splnomocnenec zorganizoval v Banskej Bystrici darovanie krvi, na ktorom sa zúčastnilo niekoľko desiatok Rómov. Práve v lete nemocnice zaznamenávajú nedostatok krvi. Sympatická iniciatíva mala ukázať, že krv nie je čierna ani biela, ale červená.

Antiosobnosť: Renáta Zmajkovičová
Podpredsedníčka parlamentu si v statuse na Facebooku položila otázku, či sa Andrej Kiska nezačína správať ako prvá dáma. Impulzom pre sociálnodemokratickú političku bol obed Kisku a ombudsmanky s chovancami reedukačného centra v Hlohovci.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite