Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slovo Brata Filipa

.brat Filip .časopis .osobnosti

Pravidelne niekoho sobášim. Teraz je sezóna. V lete 2011 ma z Bratislavy do Tomášova viezol taxikár. Keď sa dozvedel, že tam idem sobášiť, vraví mi: „Cha, myslíte si, že tí dvaja navždy spolu vydržia? Dnes to už nie je tak ako v čase našich rodičov. Dávam im päť rokov. Ak vydržia desať, tak dole klobúk pred nimi a ak vydržia pätnásť, tak im osobne prídem potriasť rukou. A ja som vydržal osemnásť rokov, potom to skončilo.“

Ďalej som sa od neho dozvedel, že odvtedy mal desiatky žien, vulgárnym spôsobom mal. Avšak, stále dokázal s úctou v hlase hovoriť iba o svojej bývalej manželke, s ktorou ho spája plod ich dávnej lásky – deti. Zo všetkého, čo povedal potom, bolo cítiť, že keby bola šanca, hneď by sa k nej vrátil. Budem teraz písať len o kresťanských sobášoch, keďže tie poznám zblízka. Na mladých vidieť veľmi veľa, keď prídu nahlásiť sobáš. To, ako sa k sebe majú alebo ako úctivo spolu hovoria.
Pozrite, ja považujem za hrdinstvo, že dnes, keď si páry strašlivo klamú a srdce majú dvojtvárne, nájdu sa tu spomedzi nich takí, ktorí pred oltárom Božím idú opravdivo sľúbiť, že budú žiť v naozajstnej pravde.
Považujem za heroický výkon, že dnes, keď ľudia spolu žijú nadivoko, bez schopnosti nejako sa viazať, v podvedomí stále zrakom na únikovom východe, sa tu odrazu nájde on a ona, ktorí sa zaviažu žiť spolu v dobrom aj zlom, v šťastí aj nešťastí, v zdraví aj v chorobe.
Považujem za veľký zázrak, že dnes, keď je slovo láska ukrutne zdevalvované, keď sa po láske túžobne načahujeme a následne ju hádžeme do hnoja, tu zrazu prisahá chlapec s dievčaťom, že idú spoločne stavať dom svojej lásky a prosia pri tom Boha, aby im ho pomohol stavať.  Až takáto LÁSKA JE DAR, ktorý nikto neunesie sám...

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite