Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Treba

.časopis .lifestyle

TREBA FARBIŤ: Pero kopírujúce reálne farby
Scribble Color Picker Pen je splnený sen nejedného maliara či dizajnéra, pokúšajúceho sa namiešať správnu farbu objektu, ktorý sa snaží nakresliť. Pero zosníma farbu z reálneho predmetu a môžete ňou hneď kresliť. Funguje ako scanner a súčasne farebná atramentová tlačiareň, ktorá následne namieša zo základných farieb ten správny odtieň. Je schopné rozlíšiť 16 miliónov farieb, z toho 100 000 si môžete uložiť do 1 GB operačnej pamäte, alebo ich dokonca importovať do počítača či smartfónu. Napája ho nabíjateľná lítiovo-iónová batéria a atramentové farebné kazety sú plniteľné. Pero si môžete predobjednať  v kampani na Kickstarteri, ktorá štartuje začiatkom júla. Ak všetko dobre pôjde, už čoskoro si budeme môcť kúpiť atramentové pero za 149,95 dolárov alebo stylus s gumovou špičkou za 79,95 dolárov.

TREBA STANOVAŤ: Luxusný stan s nafukovacou konštrukciou
Postaviť stan bola vždy práca pre technicky zdatnejšieho člena skupiny či rodiny, navyše bolo vždy treba so sebou ťahať súpravu tyčí a kolíkov a dávať pozor, aby sa niekde nejaká súčiastka nezapatrošila. To všetko neplatí v prípade stanov nemeckej firmy Heimplanet, korá sa údajne inšpirovala prírodou, konkrétne diamantmi a ich stabilitou, pochádzajúcou z kryštalickej štruktúry. Tri modely: Wedge pre dve osoby, Cave pre tri osoby a Mavericks pre extrémne podmienky na expedície, boli testované pri rýchlosti vetra až 170 km/h a v lejaku od 2 000 do 5 000 mm. Všetko vydržali. Na postavenie a zloženie stanu potrebujete len niekoľko minút plus obojsmernú pumpu, podobnú tej na bicykel či loptu. Najmenší stojí 500 eur, Mavericks 5 000.    

TREBA SA ZABÁVAŤ: A pamätať na naše dobré rady
Už tento víkend sa uskutoční prvý zo slovenských hudobných festivalov. Letnú sezónu otvorí 11. ročník hudobného festivalu Topfest na letisku v Piešťanoch. Okrem veľkých celoslovenských multižánrových festivalov, folklórnych festivalov a mestských kultúrnych liet sa však koná ešte aj množstvo lokálnych a špecializovaných podujatí. Tento víkend napríklad Hip-hop žije na Zlatých pieskoch v Bratislave či Trident Open na Duchonke v Prašiciach, ktorý je orientovaný na drum&bass. Nech už sa vyberiete kamkoľvek, okrem štupľov do uší, repelentu na komáre, opaľovacích prostriedkov na slnko a pršiplášťa a gumákov do dažďa sa nezabudnite vybaviť rozumom a článkom súdneho lekára Norberta Moravanského, ktorý uverejňujeme v tomto čísle a ktorý dobre radí, čo robiť, aby ste sa domov vrátili živí a zdraví. Krásne leto!

TREBA ZAŽIŤ: Rozprávkovú Modru
Ak hľadáte bohatý program pre deti ešte pred prázdninami, vyberte sa cez víkend do Modry do parku pri jazierku. Uskutoční sa tam V. ročník festivalu bábkových divadiel, ktorý ponúka deťom aj dospelým divákom zážitok z rozprávky a bábkoherectva. Na festivale si môžete vyrobiť vlastnú bábku a zapojiť sa do čitateľského maratónu čiže štafetového hlasného čítania rozprávok, kde čítať budú deti aj dospelí. Príde verklikár, flašinetista a v sobotu budú divadelné tvorivé dielne pre deti. Počas celého podujatia vás občerství čokoládovňa Mlsná Ema a zmrzlina z cukrárne Roma, v sobotu vás zatočí drevený detský kolotoč. Deti poteší kniha z burzy detských kníh z mladého západoslovenského antikvariátu Karpatský lovec. Účinkujú divádlá Harry Teater, Marionetové divadlo pod hríbikom, Agape, Tyjátr, Žihadlo, LUSK, Piki, Animare Silva.

TREBA SA POZERAŤ V TELKE: Film o zlatokopke bez lascívnych asociácií
Ak si mladá krásna dievčina žije na pomery, vďaka „príspevkom“ hneď od niekoľkých stálych obdivovateľov, s ktorými sa striedavo stretáva, asi by sme si aj povedali, že ide o prostitútku. Akosi automaticky totiž predpokladáme, že keď páni dievčine finančne vypomáhajú tak, že ju prakticky živia, nebude to iba pre jej krásne oči. Lenže ak ju hrá Audrey Hepburnová, už s tým zrazu nemáme problém, všetky nízke, telesné, lascívne asociácie sú razom preč. Nikto predsa neverí, že Hepburnová by šla za peniaze. A nejde, dostáva ich len tak. Krásna romantická komédio-dráma Raňajky u Tiffanyho (Breakfast at Tiffany´s, 1961), nakrútená režisérskym klasikom Blake Edwardsom nezostarla ani o deň a hoci je vlastne filmom o zlatokopke, nenájde sa nik, komu by to skutočne vadilo. Nedeľa, 29. júna, Jednotka, 14.35, 02.50. .Juraj Malíček

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite