Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Doma

.časopis

Procházka zakladá stranu Radoslav Procházka, ktorý skončil v prvom kole prezidentských volieb tretí, so ziskom viac ako dvadsaťjeden percent hlasov, minulý týždeň oznámil, že chce založiť novú politickú stranu. Tvrdí, že týmto krokom sa chce pokúsiť o morálnu a generačnú premenu štátu. „Ak by som bol presvedčený, že reštart sa dá dosiahnuť na poli súčasnej opozície, neurobil by som tento zásadný krok,“ zdôvodnil Procházka svoje rozhodnutie.

Spolu s ním by k zakladateľom novej strany mali patriť poslanec Miroslav Beblavý a primátor Martina a poslanec za Bugárov Most Andrej Hrnčiar. Spoluprácu s Procházkom pripustila aj primátorka Prievidze Katarína Macháčková. Procházka a Hrnčiar sa chcú kvôli zakladaniu novej strany vzdať poslaneckého mandátu.  Miroslav Beblavý, ktorý oznámil, že oficiálne sa k účasti v Procházkovom projekte vyjadrí až po prezidentských voľbách, v parlamente zostane.
Nová strana by sa o hlasy voličov chcela uchádzať už v komunálnych voľbách na jeseň tohto roku.
.jm

V Huncovciach v okrese Kežmarok došlo k potýčke, pri ktorej futbalistov napadli tamojší Rómovia. Obec navštívila aj ombudsmanka Jana Dubovcová, ktorá na rozdiel od policajného zásahu v Moldave  policajný zásah v Huncovciach ocenila ako profesionálne dobre zvládnutý.
Búrku nevôle, najmä na sociálnych sieťach, spôsobila rozpačitá tlačová beseda, na ktorej sa očakávalo vyslovenie podpory kandidatúre Andreja Kiska od Milana Kňažka a Radoslava Procházku. Kým Kňažko ani neprišiel, Procházka nevyjadril svoju podporu explicitne.
Stavebná spoločnosť Doprastav podala návrh na povolenie reštrukturalizácie. Týmto spôsobom sa chce zbaviť časti záväzkov tak, aby mohla ďalej pokračovať v činnosti. Pre Doprastav ide o vyvrcholenie trojročnej neľahkej situácie tak na slovenskom, ako aj poľskom trhu.
Týždenník Plus 7 dní vyšiel hrubší o 54 strán. Nachádza sa na nich bezprecedentné ospravedlnenie, ktorého zverejnenie časopisu uložil žilinský súd. Podľa týždenníka zo znenia rozsudku vyplývalo, že ospravedlnenie má byť zverejnené titulkovou veľkosťou písma.

Osobnosť: Dominika Cibulková/
Slovenská tenistka potvrdila, že tento rok má skvelú formu. Na turnaji v Miami sa dostala až do semifinále, kde napokon podľahla čínskej tenistke Na Li. Napriek prehre sa prvýkrát v kariére posunula do prvej desiatky svetového tenisového rebríčka.

Antisobnosť: Tomáš Borec/
Minister spravodlivosti prežil pokus opozície o odvolanie z funkcie. Za návrh totiž hlasovalo len 50 zo 131 poslancov parlamentu. Borec čelil odvolávaniu preto, že podal dovolanie v kauze košického exposlanca Smeru Františka Olejníka, odsúdeného za korupciu.  

Citát/
Radoslav Procházka o vystúpení na Kiskovej tlačovke. „Bola to komunikačná ťarbavosť. “
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite