Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Doma

.časopis

Prokuratúra o Moldave Prokuratúra v Prešove vydala pokyn na začatie trestného stíhania pre policajnú akciu v Moldave nad Bodvou z 19. júna 2013. Vyšetrované bude podozrenie zo spáchania trestných činov zneužívania právomoci verejného činiteľa, ublíženia na zdraví a porušovania domovej slobody.

Vlaňajšie policajné zásahy v osade v Moldave nad Bodvou a v Drienovci sa dostali na Krajskú prokuratúru v Prešove po tom, ako Generálna prokuratúra na základe podkladov a spisových materiálov dospela k záveru, že je v danej veci dôvod na začatie trestného stíhania. Generálna prokuratúra na prípade spolupracovala aj s kanceláriou verejnej ochrankyne práv a úradom splnomocnenca vlády pre rómske komunity. Vedenie prokuratúry však iniciatívne rozhodlo aj na základe medializovaných správ. Prípad sa stal v Košickom kraji, na prešovskú prokuratúru mal ísť aj preto, aby sa vo veci rozhodlo objektívne.
Zásah v Moldave nad Bodvou sa stal jablkom sváru medzi ministrom vnútra Robertom Kaliňákom na jednej strane, ktorý v ňom nevidel problém, a mimovládkami  či verejnou ochrankyňou práv  Janou Dubovcovou na strane druhej. Podľa kritikov bol zásah neprimeraný a nad rámec zákona.
.lk, sita

Mimoriadne zastupiteľstvo Banskobystrického kraja zasadalo v Jelšave. O rozpočte sa ešte nerokovalo, takže kraj je v rozpočtovom provizóriu.
Bývalý šéf daniarov Miroslav Mikulčík je obvinený za riešenie sídla pre daňový úrad v Košiciach. Podľa polície mal porušiť zákon, keď sa v roku 2011 zaviazal firme VSH Development vyplatiť 483-tisíc eur, a potom s ňou zrušil zmluvu, aby mohol uzavrieť novú s bývalým členom SDKÚ Ondrejom Ščurkom.
Minister vnútra Robert Kaliňák nechce, aby polícia zverejnila bankové výpisy a prevodné príkazy garážovej firmy Interblue Group. Z nich by sa dalo vyčítať, kto zarobil na predaji emisií Japoncom. Premiér Fico pritom vyhlásil, že nemá žiadny problém so zverejnením dokumentov o pozadí firmy Interblue.
Slováci sa budú na zimných olympijských hrách v Soči prezentovať vo vlastnom olympijskom dome. Najprv tento dom pre vysoké poplatky nemal byť v Soči zriadený, ale tento problém sa podujali pomôcť riešiť majitelia Tatravagónky Beljajev a Lazar. Do Soči sa chystá aj prezident Gašparovič.

Osobnosť: Andrej Kiska/
Prezidentský kandidát chce vyzvať poslancov parlamentu, aby vytvorili tlak na premiéra Fica a ministra vnútra Kaliňáka a pokúsili sa ich tak prinútiť zverejniť zoznam osôb, ktoré získali provízie z obchodu s emisiami počas prvej vlády Roberta Fica.

Antiosobnosť: Peter Jaroš/
Známy spisovateľ využil podľa denníka Plus jeden deň príležitosť a priamo počas slávnostného obeda Roberta Fica s osobnosťami – podporovateľmi jeho prezidentskej kandidatúry, premiéra požiadal o finančnú podporu svojho nového vydavateľského projektu.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite