Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Doma

.časopis

Vláda umlčala Dubovcovú Kabinet Roberta Fica minulý týždeň nedovolil ombudsmanke Jane Dubovcovej, aby informovala o chybách polície pri razii v rómskej osade v Moldave nad Bodvou, kde bolo zranených vyše tridsať Rómov.

Vláda umlčala Dubovcovú
Kabinet Roberta Fica minulý týždeň nedovolil ombudsmanke Jane Dubovcovej, aby informovala o chybách polície pri razii v rómskej osade v Moldave nad Bodvou, kde bolo zranených vyše tridsať Rómov.
Vláda síce zaradila na svoje rokovanie jej správu o kontrole policajných zásahov a vyvodení zodpovednosti za raziu, premiér Robert Fico jej však neumožnil prehovoriť. Podľa neho Dubovcová nepostupovala v súlade so zákonom, pričom ju obvinil, že zaťahuje vládu do politických problémov.„Nebolo to rokovanie, ale monológ jedného muža. Nič som nemohla povedať a na konci ma ešte poučili,“ povedala Dubovcová. Minister vnútra Robert Kaliňák tvrdil, že Dubovcová si v správe vymýšľa, pričom naznačil, že jej úrad by sa mohol presťahovať do Jelšavy. Dubovcovej sa, naopak, zastali mimovládne organizácie, ktoré sa zaoberajú ochranou ľudských práv. Zorganizovali aj petíciu na jej podporu, ktorú podpísalo v priebehu 24-hodín viac ako tisíc ľudí. Podľa aktivistov je prístup vlády k ombudsmanke prejavom arogancie.
.vag

O post prezidenta sa bude uchádzať aj poslankyňa Helena Mezenská (OĽaNO). Kandidatúru podala hodinu pred vypršaním termínu.
Slovenská národná galéria bude prístupná po celý rok zadarmo. Podarilo sa jej to vďaka svojmu novému sponzorovi.
Rakúsky teológ Paul Zulehner vyhlásil, že odvolaný arcibiskup Róbert Bezák bude čoskoro rehabilitovaný. Podľa rakúskej agentúry APA došlo aj k rozhovoru prefekta Kongregácie pre biskupov Marca Ouelleta s Róbertom Bezákom.
Prezident Ivan Gašparovič pozval na odovzdávanie štátnych vyznamenaní aj banskobystrického župana Mariána Kotlebu. Kotleba bol aj na stretnutí prezidenta s novozvolenými županmi. Prezident mu mal vyčítať názory popierajúce význam SNP či útok na Európsku úniu.
Generálna prokuratúra už má nový posudok na zranenia Hedvigy Malinovej. Za jediné nesporné poranenie považuje zranenú dolnú peru. Advokát Roman Kvasnica považuje za neštandardné, že posudok robil ortopéd a že sa znalec nevyrovnal s tým, čo po útoku lekári videli na vlastné oči.

Osobnosť:  Miroslav Šatan/
Minulý týždeň strelil tri góly a zároveň sa dozvedel, že nie je nominovaný na olympiádu. Rozhodnutie  trénera Vůjtka vyvolalo veľkú diskusiu, do ktorej sa zapojili dokonca europoslanci. Pobavila najmä  Anna Záborská, podľa ktorej Šatana diskriminujú pre vek.

Antiosobnosť: Robert Fico/
Premiér a prezidentský  kandidát sa v predvolebnom videorozhovore s ministrom kultúry Marekom Maďaričom vyznal z toho, ako veľmi ho ovplyvnila katolícka viera. O svojom členstve v komunistickejstrane, ktorá mnohých veriacich prenasledovala, nepovedal nič.

Citát/
Robert Fico: Mal som starého otca, ktorý tvrdo dodžiaval pravidlá kresťanského života. Určite to na mňa vplývalo.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite