Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Doma

.časopis

Sudcovia chcú ďalší milión Denník Nový Čas čelí ďalšej žalobe na ochranu osobnosti pre články o škandalóznom večierku v bare Bonanno v Rajeckých Tepliciach. Tentoraz ju podali členovia združenia Justičný Oskar, ktorí žiadajú od vydavateľstva Ringier a autorky článku Júlie Mikolášikovej až milión eur.

Sudcovia Štefan Michálik, Daniel Hudák, Juraj Seman, Milan Lipovský a Jozef Korduliak, prokurátor Ladislav Tichý, právnik Tibor Péchy a podnikateľ Štefan Comorek zažalovali denník Nový Čas aj jednotlivo, spolu žiadajú 940-tisíc eur. Ústavný súd zároveň nepovolil trestné stíhanie sudcu Štefana Michálika, ktorý je podľa polície podozrivý z korupcie. Darí sa aj ďalšiemu aktérovi tejto kauzy, prokurátorovi Michalovi Barilovi, ktorý vďaka Tichému znovu pracuje na okresnej prokuratúre v bratislavskom Ružinove. Najvyšší súd, naopak, potvrdil podmienečný trest pre sudcu Igora Škultétyho, ktorý zobral úplatok 2 320 eur. Škultéty dostal aj peňažný trest, do konca života už nebude môcť súdiť.
.vag

Premiér Fico neočakávane navštívil USA a stretol sa tam s prezidentom Obamom. Diskutovali spolu hodinu o vzájomných vzťahoch a významnou témou Ficovej návštevy v USA boli zrejme aj vojenské otázky týkajúce sa Afganistanu a Sýrie.
Milan Kňažko potvrdil, že bude kandidovať za prezidenta SR.
Členom Rady vlády pre ľudské práva sa stal Pavol Mešťan, ktorý bol za socializmu profesorom straníckej vysokej školy a angažoval sa proti disidentom. Na protest proti Mešťanovmu nástupu do Rady z nej vystúpil Miroslav Kusý, ktorý bol kedysi tiež profesorom marxizmu-leninizmu, v čase normalizácie sa však z neho stal disident.
Riaditeľ RTVS Václav Mika označil očakávané úspory, ktoré malo priniesť zlúčenie STV a Slovenského rozhlasu, za absolútny nezmysel. Ohlásil tiež, že RTVS opustí budovu v Mlynskej doline, ktorá je v zlom technickom stave.
Krajské predsedníctvo SDKÚ odmietlo v druhom kole županských volieb podporiť Vladimíra Maňku proti Mariánovi Kotlebovi. Šéf SDKÚ Pavol Frešo to označil za hrubú politickú chybu.

Osobnosť: Oto Žarnay/
Košický učiteľ sa spolu s bratislavským učiteľom Vladimírom Crmomanom, bývalou zamestnankyňou Sociálnej poisťovne Marianou Vavrovou a ochranárkou Katarínou Šimončičovou stali laureátmi ceny Biela vrana za osobnú statočnosť.

Antiosobnosť: Ľudovít Kaník/
Neuspel v županských voľbách, kde ho predbehol Marián Kotleba, ale pod jeho vedením krajské predsedníctvo SDKÚ odmietlo podporiť v druhom kole Vladimíra Maňku, čo je politicky nezodpovedné. *Oprava
V domácich udalostiach, zverejnených v .týždni 48/2013, sme uviedli, že Miroslav Kusý bol kedysi profesorom marxizmu-leninizmu. Prof. Kusý upozornil redakciu na chybu: „Nebol som profesorom marxizmu-leninizmu, ale profesorom filozofie, nebol som ním menovaný zhora, ale ustanovený cez Vedeckú radu FF UK na Katedre dejín filozofie a logiky, ktorú viedol akademik Igor Hrušovský.“


Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite