Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Popcorn Juraja Malíčka

.juraj Malíček .časopis .lifestyle

Ninja korytnačky sa vrátia do kín v produkcii režiséra filmových Transformerov Michaela Baya. Režisér filmov 300, Watchmen a Muž z ocele Zack Snyder oznámil, že Batman a Superman sa stretnú v jednom filme, na scenári už sa pracuje. Prvá epizóda Almost Human nového seriálu z dielne J. J. Abramsa (Nezvestní, Alcatraz, Fringe, nové Star Treky) divákov nadchla, rovnako ako prvá epizóda seriálu Agents of S.H.I.E.L.D, tvorcu filmových Avengers a vôbec génia Jossa Whedona.

Oba seriály sa budú vysielať na budúci rok. Tretia séria aj u nás veľmi populárneho britského seriálu Sherlock sa začne nakrúcať každým dňom, premiéra je naplánovaná na 31. 10. a v druhej epizóde uvidíme svadbu Dr. Watsona a Mary.
Zásadných popkultúrnych správ je však v týchto dňoch podstatne viac, vlastne, všetky sa ani nedajú zreprodukovať, pred týždňom sa totiž v kalifornskom San Diegu skončil Comic Con, dnes globálne najväčšie stretnutie popkultúrnych freakov, nerdov a geekov, či jednoduchšie, fanúšikov. Koná sa s prestávkami od roku 1970 a v posledných desiatich rokoch sa stal široko rešpektovanou inštitúciou, ktorej dátum konania majú v kalendári vyznačení všetci, čo v popkultúre niečo znamenajú. Na Comic Cone totiž býva prezentované všetko to ambicióznejšie, čo nás v nasledujúcom popkultúrnom roku čaká. Dvanásť mesiacov do ďalšieho Comic Conu budú mať premiéru filmy, seriály, knižky, komiksy a videohry, predstavené na aktuálnom Comic Cone.
O tých, ktoré sa na tomto ročníku podpísali, už vieme, sú ich plné fóra, mnohé prenikli do diapazónu spravodajských agentúr. Čo je ale najdôležitejšie – prešli tým najkritickejším sitom, Comic Con si totiž, hoci už ide o obrovskú komerčnú akciu, zachoval čosi zo svojho pôvodného ducha. Medzi tými najväčšími a najmenšími niet okrem veľkosti žiadneho rozdielu. Malé nezávislé vydavateľstvá a distribučné firmy sa delia o priestor s globálnymi mogulmi, snažiacimi sa strhnúť všetku pozornosť na seba. Občas sa to podarí, občas nie, vyberajú si ľudia, návštevníci, fanúšikovia. Ak oni posvätili Almost Human či Agents of S.H.I.E.L.D, znamená to, že sa skutočne máme na čo tešiť.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite