Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Fitness vo vinohrade

.jana Kováčová .časopis .lifestyle

Neprehliadnuteľná stavba za Modrou sa začína ľuďom spájať s podujatiami, ktoré v sebe snúbia dobré víno a jedlo, zábavu i ponaučenie. To, ako sa do Eleskowine park dostala joga, prezradila marketing &event manažérka Petra Kuczmannová.

.eleskowine park a joga? Ako ste na to prišli?
Už v predošlých sezónach si naši návštevníci obľúbili chodiť do reštaurácie na nedeľný brunch, teraz, cez prázdniny, sme ho opäť obnovili. Chceli sme však využiť aj krásnu terasu reštaurácie s anglickým trávnikom a vlastnou bylinkovou záhradou. Sadil ju sám šéfkuchár Marek Petrán, aj sa o ňu sám stará. A práve on prišiel s nápadom vytvoriť Fitness menu a spojiť ho s cvičením jogy.

.s plným žalúdkom sa niekomu chce cvičiť?
Samozrejme, že nie. Kto má záujem o ľahké štvorchodové fitness menu, v cene má aj cvičenie jogy, ktoré sa začína pred večerou o piatej popoludní. Samotné menu je veľmi ľahučké, šalát s kozím syrom, studená melónovo-rajčinová polievka, dezert s čerstvým ovocím. Menu sa však pravidelne obmieňa. Sviečková by sa asi k tomu nehodila.

.a víno sa ku fitness hodí?
Záleží od vkusu, v našej ponuke sú aj zdravé nealkoholické hroznové mušty a „light“ vína, ktoré majú iba päť a pol percenta alkoholu, rizling a chardonnay. Je to vlastne prekvasený hroznový mušt po prvej fermentácii, keď už má istý podiel alkoholu v sebe, ale nie je to ešte klasické víno.

.takže tolight sa týka obsahu alkoholu, nie cukru?
Sladký je dosť, ale chuťovo výborný, pripomína mušt, je ideálny na horúce letné dni na terasách.

.fitness nedele striedate s rodinnými brunchami.
Áno, každú druhú nedeľu si môžu prísť rodiny pokojne predegustovať väčšinu jedál z jedálneho lístka, domáce špeciality.Pre deti je pripravený extra animačný program, šikovné animátorky sa venujú celé tri hodiny deťom, takže rodičia si môžu jedlo v pokoji vychutnať.

.prejavil sa úspech televízneho seriálu z vinárskeho prostredia na záujme o prehliadky u vás?
Áno, ľudia sú zvedaví na vinice, na náš kameň (monolit z travertínu zo Spišského Podhradia od akademického sochára Bohuša Kubinského), ktorý sa nachádza vo Vištuku v našich viniciach a často sa pri ňom nakrúcalo. Pozrieť si ho môžu napríklad počas dňa otvorených vinohradov 7. septembra.  Ale seriál sa nakrúcal aj v tankovej miestnosti, v sudovej, v podstate v celom areáli vinárstva Elesko.

.tam všade sa dostane aj bežný návštevník?
Cez presklený koridor, ktorý prechádza naprieč závodom, môže každý návštevník sám prejsť celou technológiou výroby vína, vieme zabezpečiť aj komentovaný sprievod, zakončený degustáciou. Ponúkame rôzne degustačné balíčky, teraz je veľmi aktuálny ten s názvom Ružové leto. Vieme ponúknuť aj slepú degustáciu z čiernych pohárov, kde si môžu odvážlivci vyskúšať svoje senzorické schopnosti.

.ide im to?
No, už sa stalo, že nerozoznali Vineu, detské šampanské a víno... Veľký záujem je vždy aj o ťahanie vína heverom, v maďarčine sa to volá lopó, tradičná vinárska rekvizita, sklenená pipeta. Ľudia si môžu zmerať sily, kto má silnejšie pľúca, natiahne viac vína a dokáže za kratší čas zo suda načapovať víno do fľaše.

.už sme spomínali šéfkuchára Mareka Petrána, ako by sa dala charakterizovať jeho kuchyňa?
Donedávna to bola rakúsko-uhorská kuchyňa, teraz je to vyslovene tradičná česko-slovenská kuchyňa, pričom našou špecialitou je jahňacina a divina z vlastného chovu pri našich viniciach vo Vištuku pri Fajdali. Menu sa prispôsobuje sezóne, mali sme jahodové aj špargľové menu, určite bude tekvicové. V reštaurácii organizujeme aj tematické gurmánske večery, do roka ich je šesť. Jahňacina, ryby, kohút, kapún, vždy niečo extra. K päťchodovému menu sú nastavené aj vína, komentuje ich someliér Vladimír Hronský a na záver, keď dovarí, príde medzi hostí povedať pár slov aj šéfkuchár.

.súčasťou Eleskowine parku je Zoyamuseum, ktoré spopularizovala výstava diel Andyho Warhola. Dá sa stále vidieť?
Výstavy každého pol roka obmieňame. Momentálne až do septembra vystavujeme bronzové skulptúry Miloša Karáska v konfrontácii s africkým kmeňovým umením z jeho vlastnej zbierky. Pre veľký záujem chystáme opäť aj Andyho Warhola, majitelia majú vlastnú súkromnú zbierku jeho diel, je z čoho vyberať. Doplnený bude košickou modernou.

.zoyamuseum vás  pozýva...
Pod touto značkou sme začali organizovať eventy, ktorých cieľom je ponúknuť návštevníkom zážitok, ktorý ide nad rámec všetkého, čo sa v Eleskowine parku nachádza. Teda večera formou rautu, degustácia celého portfólia našich vín od muštov cez vína až po destiláty, nadstavbou je kultúrny zážitok, koncerty, pripravujeme módnu prehliadku, šou Ocko s Romanom Pomajbom, monodrámu Hotovo, Schluss s Mirom Nogom. Vo vstupnom je zahrnutá aj doprava z Bratislavy do Modry a späť. Ak by predsa len chcel niekto prísť vlastným autom, ani on neobíde naprázdno. V rámci vstupenky má okrem bezodného pohára a bezodného taniera aj kredit na fľašu vína z nášho shopu. K dispozícii je aj ubytovanie v apartmánovej časti komplexu.

.od romantickej večere pre dvoch po eventy pre tristo ľudí, čo z toho všetkého robíte najradšej?
Každý deň spoznám niekoho nového, každý deň robím niečo nové a keď už si myslím, že sa nedá nič vymyslieť, tak klient s niečím kreatívnym určite príde. To ma baví najviac. Radi vymýšľame to, čo na Slovensku ešte nikto nerobí.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite