Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Ľudia nám vrátili úplne všetko

.matúš Vallo .časopis .fototéma

Pohodu začínam už štvrtý rok na tom istom mieste – na ploche, na ktorej kedysi stával 02 Stage. Zastavím sa, zaspomínam a vyšlem energiu niekam dohora. A opäť si uvedomím, že je dobre, že Pohoda pokračuje ďalej a že si ju alebo akúkoľvek inú vec v živote môžme užívať. Na ročník 2009 bohužiaľ nikdy nezabudnem.

Z tohtoročného fantastického programu chcem spomenúť prednášku Toma Nicholsona o tom, ako niektorí štátni zamestnanci (teda naši zamestnanci) okrádajú tento štát (teda nás). Tom tam neriešil žiadne dohady a fabulácie, ale jednoducho ukazoval konkrétné mená, sumy, autá, zmluvy a prepojenia. Kto tam bol a volil by aj po tejto prednáške Smer, je fakt drsňák.
Náš spevák Lasky by nezrušil koncert na Pohode, ani keby sme ho mučili, takže jeho hlásenia zdravotného stavu pred Pohodou (na Vrbovských vetroch si zlomil a narazil rebrá) boli vždy niečo ako „bude to dobré“ alebo „zlepšuje sa to“. Myslím, že bol sám prekvapený, ako to pekelne bolí, keď sa oprel do nášho intra Menšina. Odišiel z pódia a rukou mi ukazoval, že je koniec. Keby sme nemali za sebou nedávne turné a vďaka tomu zautomatizované niektoré hudobné inštinkty (pre nás amatérov dovtedy nepoznané), asi by sme sa tam rozsypali.  A vtedy nám ľudia vrátili úplne všetko: naše dobré aj zlé koncerty, na ktorých sme však vypúšťali dušu, chvíle, keď sme hrali aj pred piatimi ľudmi ako o život, hodiny strávené v skúšobni alebo v studených dedinských kulturákoch, Laskyho nekonečné žúrovanie s fanúšikmi alebo jeho stály úsmev aj pri xtej  žiadosti o foto. Prosto poslali niečo na pódium, čo nám pomohlo koncert dohrať. Kubica spieval a Medveď tancoval. Bol to silný pocit. Ďakujeme.
Na Nicka Cava som neostal – Igor sa ženil s Petrou a dúfam, že prvý a poslednýkrát. Nicka som už videl a ešte uvidím.
Takže nech žije Petra, Igor a Pohoda 2014.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite