Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Doma

.časopis

Vražda právničky Neznámy páchateľ v bratislavskej Karlovej Vsi brutálne napadol a dobodal známu právničku Ľubicu Kolesárovú. Polícia sa k motívu vraždy nevyjadruje, podľa medializovaných informácií však môže súvisieť s aktivitami Sergeja a Alexandra Salmanovovcov, proti ktorým Kolesárová svedčila. „Figurovala v podstate vo všetkých kauzách, ktoré sú s nimi spájané.

Bola teda priamou svedkyňou,“ povedal denníku SME Ľubomír Somorovský, ktorý so Salmanovovcami podnikal a rozišli sa v zlom. Kolesárová v minulosti ako právnička pracovala pre firmy, ktoré mal Somorovský so Salmanovovcami. Oboch minulý týždeň zatkla polícia pre podozrenie z podplácania. Televízia Markíza zverejnila video, na ktorom sa Salmanovovci dohadujú s pracovníčkou daňového úradu v Šamoríne na úplatku vo výške 290-tisíc eur za vybavenie takzvaných vratiek na daniach. Zavraždená Kolesárová mala od Somorovského plnú moc konať v jeho firmách. Policajti jej v minulosti navrhovali, že ju budú chrániť, čo však odmietla.
.vag

Obec Horné Plachtince je spolumajiteľkou firmy, ktorá mala nakupovať reklamné a poradenské služby v médiách pre 25 štátnych organizácií  vrátane štyroch ministerstiev. Starosta obce evidentne nemal na firmu reálny vplyv, obec slúžila zrejme iba ako biely kôň. Po tom, čo sa prípad objavil v médiách, minister Kaliňák povedal, že nebude využívať služby tejto firmy.
Radoslav Procházka oznámil, že sa vzdáva svojej advokátskej aj pedagogickej kariéry a od jesene sa už plánuje venovať iba verejnej službe, najmä svojej kandidatúre na prezidenta.
V parlamente pribúdajú občianske združenia. Okrem Procházkovej Alfy je tam už aj Liberálna dohoda, ktorú zakladajú odídenci z SaS. Ich budúcnosť je zatiaľ nejasná.
Vláda podpísala dve memorandá s firmami, ktoré so štátnou podporou utvoria nové pracovné miesta. Má ísť o závod v Prakovciach, kde by malo nájsť prácu 350 ľudí pri výrobe odliatkov, a tiež o drevospracujúcu spoločnosť vo Vranove nad Topľou, kde by mohlo vzniknúť 400 pracovných miest.

Osobnosť: František II. Rákoci/
Bronzová busta uhorského veľmoža a vodcu stavovského povstania proti Habsburgovcom bola opäť osadená na jeho sochu pred kaštieľom v Borši. Bustu ukradli traja páchatelia 1. marca, keď ju chceli predať do zberných surovín.  

Antiosobnosť: Mikuláš Vareha/
Špecializovaný trestný súd uznal Mikuláša Varehu za vinného z trestných činov skrátenia dane a poistného a neodvedenia dane a poistného. Odsúdil ho na 11-ročný trest odňatia slobody a zaplatenie 100-tisíc eur. Vareha sa voči rozsudku odvolal.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite