Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Cestou k Beyoncé

.časopis .kultúra

Nikdy som nebol nejakým fanúšikom Beyoncé. Len som ju registroval. Ako výbornú speváčku, ako pozoruhodne bezškandálovú popovú divu, ako perfekcionistku, ktorá dokáže v podstate do celkom prostých piesní vložiť veľa muzikantského umu. No, a teraz príde do Bratislavy. V piatok. Keby prišla Madonna, Rihanna alebo Lady Gaga, asi by som si na piatkový večer urobil iný program. Na Beyoncé sa však pôjdem pozrieť.

Predtým by som si chcel spraviť taký súkromný „literárno-dramatický festival”. V prvom rade chcem prečítať knihy finalistov Ceny Anasoft Litera, ktoré som ešte neprečítal. Mám rád slovenskú literatúru aj jej autorov a autorky, ale aj tak je to zvláštne: na knihy Rusov, Dánov či Angličanov sa nijako zvlášť nechystám. Jednoducho ich prečítam. Len tak, bez prípravy. Bengtssonova Pohádka, Šiškinov Listovník či NW od Zadie Smith ma jednoducho priťahujú. Do čítania kníh mojich slovenských priateľov sa musím trošku nútiť. Ale potom som rád, že som sa prinútil. Takže, to je tá literárna časť môjho festivalu.
Po večeroch by som chcel chodiť najmä do divadla. Chcem vidieť Polákových Bratov Karamazovcov a Brechtovu Malomeštiakovu svatbu (v réžii Diega de Breu) v SND a predstavenie Sólo pre Lu, ktorým sa vo štvrtok v divadle elledanse začne skvelý festivalu Fjúžn (väčšina z neho bude v ďalšom týždni). Je to vlastne autobiografická monodráma, v ktorej účinkuje čínska speváčka a herečka Lu Jing, samotná inscenácia vznikla v pražskom divadle Archa a hudbu spolu s hlavnou protagonistkou zložil Michal Nejtek zo súboru Agon.
No, a potom v piatok večer  tá Beyoncé na bratislavskom zimáku.
Nie som si istý, či sa mi to všetko podarí v priebehu týždňa absolvovať, ale určite sa o to pokúsim.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite