Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Doma

.časopis

Rozkol v SaS Stranu Sloboda a Solidarita (SaS) v najbližších dňoch opustia poslanci Jozef Kollár, Daniel Krajcer, Juraj Miškov a Martin Chren. Rozhodnutie poslanca Juraja Drobu, ktorý vo vnútrostraníckom súboji podporoval Kollára, nebolo ešte v čase našej uzávierky známe. Nespokojencov po neúspešnom stretnutí s Jozefom Kollárom vyzval na odchod sám predseda strany Richard Sulík.

Zdôvodnil to okrem iného tým, že svojimi mediálnymi aktivitami ohrozujú stranu. Kollár, naopak, tvrdí, že táto výzva Sulíka definitívne demaskovala ako lídra, ktorý nedokáže spájať. Otvorená zatiaľ zostáva politická budúcnosť odídencov. Na rozhodnutie vraj potrebujú viac času a odstup od udalostí, ktoré sa stali. Predseda Novej väčšiny Daniel Lipšic povedal, že do svojej strany nikoho lanáriť nebude, ale je pripravený spolupracovať s ľuďmi, ktorí majú podobné videnie sveta a čistý štít. Spoluprácu s Kollárom na ekonomickom programe združenia Alfa si vie predstaviť aj Radoslav Procházka.
.jm

Dušan Čaplovič bude zrejme čeliť odvolávaniu v parlamente, ktoré chce iniciovať opozícia. Minister predložil správu o stave školstva, ktorú vláda schválila, ale bez konkrétneho finančného záväzku pre túto vládu. To nahnevalo aj odborárov a učiteľov. Učitelia zbierajú faktúry  Čaplovičovho úradu, aby poukázali na jeho nehospodárne nakladanie s peniazmi.
Hovorkyňa Železničnej spoločnosti Slovensko Slavomíra Šubrtová prišla o miesto za to, že objednala výrobu zbytočnej internetovej stránky za 5-tisíc eur u firmy, za ktorou je jej muž.
Jeden z obžalovaných sýkorovcov Juraj B. začal vypovedať na pojednávaní Špecializovaného trestného súdu proti vlastnej skupine. Za zmenou jeho správania je vraj fakt, že po 13 rokoch, čo sýkorovcom slúžil, sa naňho vykašľali. Z výpovede bol prekvapený obhajca aj prokurátor.
Nemecký výrobca pneumatík Continental prichádza na Slovensko. V Púchove zamestná 600 pracovníkov. Od vlády dostal úľavu na dani z príjmu v hodnote 20 miliónov eur. Investovať tu má 250 miliónov.

Osobnosť: Peter Sagan/
Slovenský cyklista urobil džentlmenské gesto a hosteske Maji Leyeovej sa verejne ospravedlnil za to, že ju po pretekoch okolo Flámska chytil za zadok. Zo strany niektorých médií si za to vtedy vyslúžil kritiku a obvinenia zo sexizmu. Leyeová jeho spravedlnenie prijala.

Antiosobnosť: Miroslav Mikulčík/
Polícia obvinila bývalého šéfa Daňového riaditeľstva z trestného činu porušovania povinností pri správe cudzieho majetku. Bývalému spolupracovníkovi Ivana Mikloša hrozí podľa televízie Markíza za vlaňajší kolaps daňového systému 10 až 15 rokov väzenia.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite