Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Lepšie ako sex

.elena Akácsová .časopis .kultúra

Volala mi kamarátkina mama, aby som sa jej pozrela na tých internetoch, kedy a kde dávajú toho Renoira a koľko vlastne teraz stojí lístok do kina, lebo ona tam nebola aspoň 30 rokov. Rozmýšľala som, či aj moja mama bola v kine, odkedy som jej sedela na kolenách v Obzorke na Lassie sa vracia, ona mi čítala titulky a spolu sme si pri tom poplakali. No, možno so žiakmi ako dozor na nejakom vojnovom sovietskom filme. Občas mamu zoberiem na koncert či do divadla, ale do kina, to mi nikdy nenapadlo. Chodia vôbec ešte seniori do kina? A na aké filmy?

V divadlách je zase premiérový týždeň, jeden poctivý premiérový divák aby sa zbláznil! Ešte že nie všetko dávajú v jeden deň. SND uvádza v Činohre Bratov Karamazovovcov, v Balete Prokofievovho Rómea a Júliu, Aréna dáva nedávno sfilmovanú hru Patricka Marbera Closer (Na dotyk), študentské divadlo Lab ponúka Macbetha trochu inak, a keď už tu vymenúvam premiéry, tak v Štátnom divadle v Košiciach pôjde Mariša bratov Mrštíkovcov a vo Zvolene Šesť autorov hľadá postavy.  
Všetko osvedčené kusy, ja preto pôjdem radšej na niečo fungl nové. V sobotu je v Štúdiu L+S svetová premiéra hry 69 vecí lepších než sex, ktorú napísala i režírovala filmová scenáristka a režisérka Eva Borušovičová a hudbu k predstaveniu robil Michal Novinski, čerstvý držiteľ Českého leva za film Ve stínu, s ktorým som nedávno robila rozhovor do .týždňa. Som veľmi zvedavá, ako sa predstavitelia hlavných hrdinov Helena Krajčiová a Marián Miezga dokážu vymaniť zo svojich stereotypných seriálových postáv.
Veľmi sa teším aj na ďalší týždeň pondelok, keď po veľkej slovenskej tour  (začala v sobotu na chate Brnčalka, potom Žilina, Liptovský Mikuláš, Prešov, Košice, Banská Bystrica, Nitra, Trenčín, Nové mesto nad Váhom a Trnava) konečne po niekoľkoročnej odmlke zavíta aj do Bratislavy do rozhlasovej pyramídy moravský pesničkár Vlasta Redl.
Myslím, že tento týždeň sa dá hravo zvládnuť 69 vecí, lepších nech sex!

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite