Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Čo budem robiť

.časopis .kultúra

„Šľak ma ide trafiť,” povedal by Julo Satinský. Mňa ide šľak trafiť, lebo už teraz je jasné, že tento týždeň väčšinu z toho, čo by som chcel stihnúť nestihem. V utorok by som napríklad chcel byť v Poprade, kde bude mať jediný koncert na Slovensku Alexej Ľubimov, geniálny ruský klavirista (nahráva pre label ECM), ktorého som stretol a najmä počul hrať minulý rok na hudobnej akadémii eduMEMA a bolo to úžasné.

V Poprade bude hrať Mozarta a Schuberta, bude to určite veľký zážitok, no ja budem musieť byť v Bratislave...
Vo štvrtok bude prvý jarný deň. Ako keby už toto samotné nebolo dosť, v bratislavskom Artfore bude Pišta Vandal hostiť Jáchyma Topola, v Ateliéri Babylon odohrajú svoj 997. koncert v kariére a jeden z dvoch koncertov v plnej zostave (druhý bude, pochopiteľne, v Prešove) Chiki Liki Tu-A a v petržalskom klube Za zrkadlom vystúpi skvelá a jedinečná fínska kapela Värttinä s Ferom Királyom (hrajúcim Music For Piano Solo od Philipa Glassa) ako „predkapelou”. Chcel by som byť naraz na troch miestach, čo sa mi však určite nepodarí.
V piatok by som chcel byť vo Vrbovom, kde sa koná tradičné Vítanie jari a oslava abstinencie. Vítať a oslavovať budú kapely Para, Chiki Liki Tu-A a Karpatské chrbáty. Asi aj v piatok však budem v Bratislave. Hoci, keď tak nad tým rozmýšľam...
No a v sobotu bude na Panenskej ulici, teda v našej štvrti v bratislavskom Starom Meste, prvý tohtoročný Dobrý trh a ten si určite nenechám ujsť. Prečo? No preto, lebo sa tam dobre cítim a preto, lebo tam v jeden deň na jednej ulici stretnem toľko kamarátov, ako v žiadny iný deň na žiadnej inej ulici na svete.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite