Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Čo budem robiť

.peter Bálik .časopis .kultúra

Tento týždeň pravdepodobne prežijem v obkolesení nových vinylov. Hneď v utorok sa pustím do nového Davida Bowieho a jeho albumu The Next Day. Zatiaľ som si ho pustil dvakrát, pričom som to počúval len jedným uchom, tak sa teším, ako si ľahnem na môj diván v obývačke a dám si ho niekoľkokrát za sebou. David Bowie má za sebou zopár skvelých albumov, samozrejme, nájde sa v jeho diskografii aj zopár slabších, ale už teraz mi jasné, že The Next Day bude určite patriť k tým lepším.

Celkovo je tento marec veľmi dobrý mesiac, pretože sa nahromadilo zopár príjemných noviniek. Kamarát mi písal, aby som si pustil nových Black Rebel Motocycle Club. Už máme zakúpené lístky na ich aprílový koncert vo viedenskom Gasometri, preto sa treba na túto blues-rokenrolovú smršť amerického tria poctivo pripraviť. Ich novinka Specter At The Feast vychádza na budúci týždeň a podľa prvých ukážok si kapela drží svoj dravý garážový sound, ktorý na vinyle znie dobre a naživo ešte lepšie. Kapele slúži ku cti, že je vlastne jedinou partiou z veľkého gitarového boomu garážových skupín zo začiatku minulého desaťročia, ktorá sa nerozpadla a nepretržite funguje bez ohľadu na rôzne módne vlny, pričom nikdy nenahrala zlý album. The White Stripes sa rozpadli, The Strokes robia jeden horší album za druhým a spomínate si vôbec na austrálskych The Vines? Black Rebel Motocycle Club si určite zaslúžia naše veľké uznanie. Nech žije rokenrol!
Samozrejme, netreba zabúdať na ďalšie ťaháky. V poloovici marci vychádza nový album od amerických Low, ktorý sa volá The Invisible Way. Po dlhšom čase sa vracajú Depeche Mode s novým albumom Delta Machine, ktorý predstavia aj na svojom bratislavskom koncerte. Veľmi sa teším na reedíciu jediného albumu grungeovej superskupiny Mad Season, ako aj na štvorcédečkový výpravný box Carry On amerického pesničkára Stephena Stillsa. Nenechám si ujsť ani živý dvojalbum Wiser For The Time od skvelých The Black Crowes, ktorým  títo rokenroloví veteráni oslávilili po trojročnej pauze návrat na koncertné pódiá.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite