Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Doma

.časopis

Miliónové odškodné
Dočasný šéf Generálnej prokuratúry Ladislav Tichý a sudcovia Najvyššieho súdu žiadajú od denníka Nový Čas za články o kauze Bonanno 940-tisíc eur. Najviac, 200-tisíc eur, chce od novín vysúdiť Tichý, až 100-tisíc eur žiada aj sudca Štefan Michálik. Účastníci nevkusného večierka v bare Bonanno v Rajeckých Tepliciach, počas ktorého jeden z nich imitoval šialeného strelca Ľubomíra Harmana, tvrdia, že fotografie, ktoré zverejnil Nový Čas, sú zmanipulované. Denník ich dal preskúmať trom expertom, ktorí sa vyjadrili, že jednoznačný záver povedať nevedia. Redakcia ešte čaká na expertízu z Českej republiky. Videozáznam z júna 2011 zatiaľ nikto z aktérov nespochybnil. Michálik na súde vypovedal, ako mu kauza ublížila. „Rôzne pohľady, ukazovania prstom, komentáre. Dokonca niektorí kolegovia mi prestali tykať a začali vykať,“ povedal podľa denníka SME. Michálik je podľa polície podozrivý z korupcie. Prokuratúra však o návrhu, aby bol zbavený imunity, dodnes nerozhodla.
.vag

Matica slovenská nielenže zachránila Slovákov pred vyhynutím, ale doslova slovenský národ vzkriesila z mŕtvych, pripomenul premiér Fico v Martine, kam prišiel matičiarom zablahoželať k 150. výročiu. Ocenil nové vedenie, že sa nebojácne pustilo do zápasu za mravnú obrodu Matice. Zároveň vyjadril želanie, aby sa prestalo vydierať menšinovými právami, či už ide o menšinu rómsku, názorovú či etnickú. „Náš nezávislý štát sme prednostne nezakladali pre menšiny,“ dodal.
Organizátori protestov proti Gorile ohlásili nové požiadavky a pripravujú 9. marca pochod Bratislavou. Žiadajú napríklad, aby minister vnútra Robert Kaliňák pozval na vyšetrenie kauzy Gorila tímy z EÚ.
Futbalové štadióny budú prioritou vlády v rokoch 2013 a 2022. Vláda chce zabezpečiť 4,5 milióna eur ročne na modernizáciu 21 futbalových štadiónov.
Európska komisia napísala ministrovi dopravy, že súťaž na nové trolejbusy v Bratislave nebola podľa nej v poriadku. Primátor Ftáčnik sa následne rozhodol tender zrušiť.

Osobnosť: Andrej Kiska
Podnikateľ a zakladateľ charitatívnej organizácie Dobrý anjel predstavil víziu, s ktorou chce ísť do prezidentských volieb. Za najväčšie problémy krajiny označil korupciu, chudobu a stav zdravotníctva. Vyhlásil, že kandidovať určite bude aj Robert Fico a on ho chce poraziť.

Antiosobnosť: Štefan Harabin
Šéf Najvyššieho súdu podal trestné oznámenie na trojicu ústavných sudcov Ladislava Orosza, Sergeja Kohúta a Juraja Horvátha.  Sú podľa neho podozriví zo spáchania trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa. Vyčíta im, že pri svojom rozhodovaní nerešpektovali Ústavu a zákony.

Citát/
Štefan Harabin: Sudcovia, ktorí nerešpektujú zákony, si nemôžu obliekať talár.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite