Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Čo budem robiť

.peter Bálik .časopis .kultúra

Tento týždeň začnem spanilou jazdou do kníhkupectva Artforum, kde by som si chcel kúpiť malý bedeker o Petržalke, ktorý dala dohromady dvojica nadšencov Martin Kliebl a Jožo Chartaoui. Sprievodca po najškaredšej bratislavskej štvrti, ktorý Bratislavčanovi, ktorý nežije v Petržalke, spôsobuje obavu, že sa tam stratí, ale ukazuje, že aj toto miesto má svoju bohatú históriu a že ešte v šesťdesiatych rokoch bolo rajom na zemi.

Pri pohľade na všadeprítomný panel a holé pláne dnes tomu ťažko uveriť. Ako verný lokálpatriot, ktorý sa nikdy nezmieri s tým, ako dokatovali naše mesto boľševici a ich megalomanskí architekti-sluhovia, sa na túto knižku veľmi teším.
Na budúci týždeň budem musieť vyriešiť dilemu. Neviem sa rozhodnúť, na aký koncert pôjdem. Problém je v tom, že všetky tri sa konajú v jeden deň, 18. februára. Kamarát mi nedávno volal, či by sme v tento deň vo Viedni nedali John Spencer Blues Explosion, legendárnu americkú kapelu, ktorá je známa tým, že ide vo svojich veciach niekde medzi alternatívou a blues úplne nadoraz. Špecifická je aj tým, že nemá basgitaristu, tvoria ju len dvaja gitaristi a bubeník. Samozrejme, že som hneď povedal áno, ale dnes som v schránke našiel mail od ďalšieho, či by som náhodou nechcel ísť v ten istý deň tiež do Viedne, ale na Glena Hansarda. Fanúšikom jeho The Frames som od začiatku minulého desaťročia, keď tu sympaticki Íri prvýkrát hrali a dodnes mám v krásnych spomienkach uložený Glenov koncert s českou pesničkárkou Markétou Irglovou v petržalskom divadle Aréna. Teraz hrá Glen sólo, jeho posledný album Rythm and Repose nie je síce bomba, ale stále je veľmi slušný.
Hm... a to nie všetko. V štvrtok mi pípla esemeska od kamaráta z Prahy. V tamojšom Lucerna Music Bare zahrajú 18. februára Dinosaur Jr., ktorí pred časom obnovili pôvodnú zostavu a režú do gitár ako v najlepších časoch z konca 80. rokov. No, a teraz, ako sa hovorí: „Babo, raď!“ Viedeň, Praha? Hansard? John Spencer Blues Explosion? Alebo je tu ešte jedna možnosť – nikam nepôjdem a zostanem radšej doma.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite