Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ušami Michala Kaščáka

.michal Kaščák .časopis .osobnosti

Juhokórejský premiér má problém. Nedávno sa v jeho krajine zastavil imperialistický predstaviteľ koristníckeho kapitálu a vyzval mieste firmy, aby míňali zisky zarobené na

Juhokórejský premiér má problém. Nedávno sa v jeho krajine zastavil imperialistický predstaviteľ koristníckeho kapitálu a vyzval mieste firmy, aby míňali zisky zarobené na  práci vykorisťovaného juhokórejského ľudu v nejakej európskej krajine.
Okamžite vyhlásil, že ani jeden juhokórejský halier nesmie byť použitý mimo hraníc krajiny, ukázal video, na ktorom šéf predstavenstva dôležitej firmy zhotovuje ikebanu a zverejnil interné materiály týkajúce sa platov manažérov veľkých firiem, ktoré sú predmetom obchodného tajomstva, ale on ich našiel poctivo pripravené na svojom poctivom stole.
Zároveň predseda vlády zakázal domácim firmám podieľať sa na zveľaďovaní letísk neďaleko Viedne, a to hlavne pri ich prípadnej orientácii na nákladnú dopravu. (Uvedené letisko má byť podľa najnovších informácií zaradené do zoznamu svetového kultúrneho dedičstva ako posledné svojho druhu na svete – pri prílete prejdete cez útulnú minihaličku s dvoma okienočkami, pri jednom pásiku na batožinu si môžete dať kávičku z jedného automatíčku, a potom vás hrdé, múdrym štátom ochraňované letištiatko pustí rovno na čerstvý vzduch. Podobné letisko sa nachádza už iba na ranči Johna Travoltu, ale v tom prípade ide o napodobeninu). Na druhom konci sveta, kdesi v strede Európy, sa zatiaľ vrátil do vlasti nemenovaný predstaviteľ, ktorého výzvy na príchod zahraničného kapitálu niekde v Ázii sú plne v súlade s jeho vlastnými vyhláseniami typu „na čo sem prichádzajú zahraniční investori? Určite nejdú zveľaďovať našu krajinu, chcú len využiť náš ľud ako lacnú pracovnú silu na tvorbu svojich neprimeraných ziskov. Toto nedopustíme!“ Alebo typ: „nedopustíme, aby bolo bratislavské letisko len nejakým nákladným príveskom Viedne. O jeho rozvoj sa vieme najlepšie postarať sami“. Podľa mňa sa čoskoro ukáže, ako opäť so skutočnosťou manipulovali naše prehnité médiá. Náš premiér bol určite v Severnej, a nie Južnej Kórei, prosil tamojšie milo fungujúce štátne, a nie susedné koristnícke súkromné spoločnosti o vzájomnú nezištnú pomoc a priateľskú spoluprácu a na znak úcty k tejto vysnenej krajine s jedinou poisťovňou, stranou i rovnakými dôchodkami v nej ostal žiť ako radový občan. Paráda!
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite