Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Hudba 2012

.časopis .kultúra

Zelená pošta/
Zelená pošta vyšla v roku 1972 a patrí medzi najzásadnejšie albumy slovenskej popmusic. Až na dve výnimky sa pesničky z tohto albumu nehrali na koncerte. Až tento rok na festivale Konvergencie. Starí vlci Varga, Hammel, Frešo a Griglák, plus Valihora s Preložníkom ukázali, že aj po rokoch je tento album svieži a stále zelený.

Dežo Ursiny/
Tento rok konečne začali vychádzať nové reedície všetkých radových albumov Deža Ursinyho, z ktorých drvivú väčšinu spravil s textárom Ivanom Štrpkom. Je to jeden z hudobných počinov roka, aj keď vieme, že nové reedíce albumov ako Pevniny detstva, Modrý vrch alebo Zelená, mali byť byť v obchodoch už dávno.

Wilsonic/
Jednou z najlepších správ roku je návrat festivalu Wilsonic. Dva roky bez Wilsonicu ľudia okolo Tibora Holodu organizovali koncerty a rozmýšľali ako tento dôležitý festival vrátiť do mesta. V júni sa na dva večery vrátil Wilsonic do Design Factory a jeho záhrady a všetci účastníci odchádzali domov spokojní. Už teraz je jasné, že v roku 2013 bude Wilsonic znovu. Tentokrát v Čunove.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite