Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Radoslav Procházka: Som ako ten Glum

.elena Akácsová .časopis .lifestyle

Radoslav Procházka derie opozičné poslanecké lavice, pracuje na programe politickej platformy ALFA a na sieťovaní ľudí okolo nej, redukuje svoje advokátske záväzky, na Trnavskej univerzite vedie Katedru teórie štátu a práva a píše novú učebnicu.

Som ambiciózny záhradkár
Manželka je dosť vyťažená šesťtýždňovou dcérou, takže veľa času trávim so starším synom. Máme veľkú záhradu a ja som možno niektoré veci vymyslel príliš ambiciózne, našťastie mi pomáha otec. Mojou vášňou sú stromčeky, tam sa realizujem, každú jar nakúpim ďalšie, k dvom radom viniča som teraz vysadil sto koreňov rulandského bieleho a alibernetu.

Chateau Slovnaft
Hrozno spracúvam s kamarátmi, ktorí so mnou zdieľajú vášeň pre víno v záhradkárskej kolónii pri Slovnafte. Zadovážili sme si lisy, sami odstrapkávame hrozno, dosť nás táto dožinková aktivita baví. Burčiaky sa nám podarili famózne už trikrát. Ale zatiaľ žiadne víno zo Chateau Slovnaft nebolo pitné, zlyhali sme asi v technologickej časti. Vína vypijeme viac cudzieho ako vlastného.

Hrám futbal
Naposledy som súťažil za mladších žiakov Petržalky, teraz hrám prvú bratislavskú ligu v sálovom futbale. Zatiaľ sa mi darí oveľa menej, ako som dúfal. (Vzdych.) Dosť mi odchádza herné sebavedomie a istota, pre štyridsiatnika je to bolestivé. Štyri zápasy za sebou sme prehrali, potrebujem to nejako zlomiť. Ale v Trnave na fakulte sa mi teraz podarilo priviesť po rokoch mužstvo učiteľov k víťazstvu, a to sme hrali proti ľuďom o pol až celú generáciu mladším.

Cvičia ma
Máme veľa psov, teraz nám pribudne piaty. Najviac sa venujem veľkému čiernemu bradáčovi, s ktorým ma manželka núti chodiť na výstavy krásy. Má už nejaké ceny,  ale mňa viac baví pracovať s ním. Každú nedeľu, pokiaľ nemusím do televízie, chodíme na cvičák. Základné skúšky sme už spravili, učí sa rýchlo, má to v génoch, aj keď pri výcviku psa sa cvičí najmä majiteľ.

Mám akvizičný syndróm
Mám také šopoholické chvíľky, raz za pol roka, že si musím zadovážiť nový oblek. Keď tam niekto vycapí cenovku -50 percent, nič ma neudrží, hneď sa mi zrýchli krvný obeh. Ak bol oblek drahý a teraz stojí polovicu, a ešte mi aj sadne, ten musím mať! Pomaly to nemám kam dávať. Kravaty mám v primeranom množstve, tak päťdesiat, horšie je, že v mojom veku som sa ich stále nenaučil poriadne zaväzovať, občas musím žiadať o pomoc.

Pán mobilov
Nie som čípik, ako sme na škole hovorili IT-čkárom, ale mobil už mám druhý z najvyššieho radu HTC. Opantal ma ako toho Gluma z Pána prsteňov, má nado mnou podobnú moc. Keď si ho občas zabudnem doma, mám neprijatých 20-30 hovorov, to je príjemné, že som ich nemusel brať, ale chýba mi internet, facebook, twitter. Uvažujem, že si uložím nejaké obmedzenie, dvakrát za deň, lebo už je toho veľa.

Doprajem
Nie som nijako zvlášť skromný, ale nepestujem v sebe pýchu, lebo veľakrát som videl, ako sa karty vedia strašne rýchlo otočiť a rozdať nanovo. O dary, ktoré som dostal, som sa nijako nezaslúžil, som hrdý iba na to, že som sa prinútil na niektoré veci si sadnúť a spraviť ich. Nemal som v sebe prirodzenú veľkodušnosť, na to som musel najprv dospieť. Teda mal som ju, ale iba voči ľuďom, ktorých som mal rád. Bral som to cez prizmu binárnej spravodlivosti, tento je neschopný, tak si žiadny úspech nezaslúži. Dnes viem, že cesty spravodlivosti, kto si čo zaslúži, sú dosť skryté, a ja toho nie som arbiter.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite