Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Tibor Holoda: Nie som Apple fanatik

.elena Akácsová .časopis .lifestyle

Zakladateľ festivalu Wilsonic a dídžej Tibor Holoda organizuje nielen tento festival, ale aj koncerty a akcie pod značkou Samé ucho a Electronic Beats. Najradšej tvorí dramaturgiu festivalu, a potom chodí medzi divákmi, aby cítil ich reakcie a vedel ich ex post analyzovať.

Spal by som
Spím rád, ale neviem spať ani v lietadle, v ničom, čo sa pohybuje. Pri poslednom lete som sa veľmi snažil: dal som si nejaké pivá, stlačil do seba všetko jedlo, ale nezafungovalo. Mám spánkový deficit, stále sa nabaľuje. Náš dvojročný syn sa zvykne v noci budiť, včera o tretej. Niečo sa mu sníva, má obdobie vzdoru, budí sa s krikom, nie, nie, nechcem. Niekto musí vstať a postarať sa. On potom ešte zaspí, ale ja už len ťažko.

Chodím na palacinky
Rád jem. Jem najviac z celej kancelárie, aj moji kolegovia sa čudujú, kam to do mňa ide. Dole máme palacinkáreň, po obede vždy ostatných presviedčam, aby si ešte so mnou dali palacinky s nutelou a banánom. Za rohom robia aj francúzske, ale až tam nedôjdeme nikdy, skončíme už pri slovenských. Teraz, v zime, sa nám nechce chodiť ani tam.

Prokrastinujem
Neviem fungovať s papiermi, pošta, zápisníky, to nie, čokoľvek mi napadne, musím dať do elektronickej podoby a rozšuplíkovať. Všetky úlohy mám v mobilných aplikáciách, v kontextoch, v projektoch, zosynchronizované s počítačom. Dôležité je dostať to von z hlavy, lebo keď je to všetko tam, človeka to ničí. To mi ide, ale fáza, kde sa ešte potrebujem zlepšiť, je ďalšie spracovanie. Viem sa zapliesť do detailov, lenže potom neriešim celok. Kým ja niekedy urobím rozhodnutie, to trvá. Musím si všetko dobre zvážiť, naštudovať si fakty. V dobe internetu je veľmi ľahké obsypať sa toľkými a obojstranne, že mám zas len rovnaký problém sa rozhodnúť. Navyše medzi dvoma možnosťami podloženými gigantickou kopou faktov.

Nie som úplný geek
Trvalo mi rok, pokiaľ som prečítal jednu knihu, aj to preto, že to bolo e-kniha a čítal som ju po kúsočkoch v iPhone. Dobre, bola to autobiografia Steva Jobsa, čo popiera moje tvrdenie, že nie som fanatik do Applu, ale ja mám len mobil a počítač a rozhodol som sa preň už dávno, pred 15 rokmi, keď tam Jobs nebol a boli pred krachom. Chcel som uzavretý systém, mal som po krk windowsu, stále niečo nastavovať, vŕtať sa v tom, nie som geek. Apple bol svätý grál, fungoval a nemusel som nič riešiť. Je to taká satisfakcia aj pre mňa, že som sa preň vtedy rozhodol presne pre ten dôvod, pre ktorý ho teraz oslavujú.

Som latentný stromák
Áut som si užil dosť a dnes ma už netankujú. V poslednom čase som nemal žiadne a ďalšie som už nechcel, ale keď máš rodinu, každý deň treba niečo vybaviť. Odpad separujem z presvedčenia, aj keď moja žena je vyštudovaná environmentalistka. Máme aj svojho dodávateľa zeleniny, pána Šlinského, zakladá si na tom, že fungujeme spolu, chce, aby sme tam občas chodili a mali k pôde vzťah. Ale nepustí nás okopávať, nikoho, aj keby sme chceli. Ja nechcem, naši mali záhradu, a to bolo peklo, doteraz som v tom neobjavil príťažlivosť.

Googlujem
Vo vypätých situáciách, keď ostatní vybuchujú, viem sa ukočírovať, mať chladnú hlavu. Ale potom sú maličkosti, ktoré ma dokážu úplne rozhodiť, také dennodenné blbosti. Stačí, že sa pochytím so ženou, začnem sa hádať a skončí sa to riešením všehomíra. Na toto aplikáciu v mobile nemám, ale prečítam si, vygooglujem, ako to zvládajú iní. Vždy sa niečo nájde a stačí pocit, že podobné problémy rieši aj niekto iný.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite