Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Z Prahy píše Roman Joch

.roman Joch .časopis .klub

V roku 2006 rozpustili zdiskreditovanú Komisiu OSN pre ľudské práva, ktorú beznádejne ovládli diktátorské režimy zastúpené v OSN a namiesto nej bola vytvorená Rada OSN pre ľudské práva, ktorá mala byť akože lepšia. Zároveň sa zaviedlo „univerzálne periodické preskúmanie“ stavu ľudských práv vo všetkých krajinách každé štyri roky; Česko bolo prvýkrát „skúmané“ v roku 2008. Výsledkom bolo tridsať odporučení Rady. Z ních vyberám tie „najlepšie“.

 Sú dôlazom toho, čo je na OSN najhoršie:
„Urobiť všetky kroky na zabránenie akémukoľvek návratu nacizmu...“ Od roku 1945  v Česko-Slovensku návrat nacizmu nikdy nehrozil a pravdepodobnosť jeho nástupu je menšia než pravdepodobnosť zemetrasenia; v odporučení príznačne chýba zmienka o komunizme.
„Vytvoriť vhodné mechanizmy tréningu a zvýšenia povedomia voči Rómom, etnickým menšinám a iným marginalizovaným skupinám…“ Prečo sa hneď sugeruje, že etnické menšiny sú marginalizované?
„Zaistiť adekvátnu ochranu obrancov ľudských práv… pred rasovo motivovaným násilím.“  A hádam nie je? Nie je náhodou adekvátne zaistiť ochranu pred násilím (nielen rasovo motivovaným!) všetkým občanom?  
„Začleniť genderovú perspektívu do napĺňania odporúčaní.“ Právny štát sa však nemá viazať na žiadnu ideológiu, ani na tú genderového feminizmu.
„Zakázať a trestať organizáciu a účasť na neonacistických demonštráciách.“ Ústavou je však garantovaná sloboda zhromažďovania, teda požadovať kriminalizáciu čo i len účasti na demonštrácii je protiústavné; stíhať možno len osoby, ktoré na demonštrácii spáchajú trestný čin.
„Rýchlo vyšetriť tvrdenia o tajných letoch CIA a zabrániť využívaniu letísk na tieto účely.“  Najabsurdnejšie „odporučenie“, na ktoré existuje len jedna odpoveď: „Nech sa Rada láskavo stará o seba!“ Po prvé, neexistuje dôkaz, že sa také lety u nás vyskytli; po druhé, aj keby áno, neznamená to, že by tým prichádzalo k porušovaniu ľudských práv; a po tretie, prečo len lety CIA, prečo nie aj iné – napríklad, či pri preletoch saudských lietadiel v nich nedochádza k porušovaniu genderovej perspektívy?
„Poskytnúť správu o pokroku pri prijatých opatreniach na zaistenie práv menšín, najmä Rómov.“ Prečo najmä, a nie všetkých rovnako?
„Pri implementácii verejných politík voči Rómom vziať zreteľ na etnickú a kultúrnu odlišnosť a špecifiká, potreby, životný štýl a identitu príjemcov.“ Prečo to nemá platiť aj pre iné národné menšiny, prípadne národnú väčšinu?
A tak ďalej, ad nauseam, ako hovoríme my latinčinári. Sekretariát Rady OSN pre ľudské práva je plný ultra-ľavicových, multikulti, transnacionálnych aktivistov, ktorí nemajú na práci nič lepšie, než vymýšľať takéto stupídne odporúčania; pritom v Rade samotnej, ktorá má 47 členov, majú väčšinu, samozrejme, diktatúry. Jej členmi sú takí „premianti“ ľudských práv ako Kongo, Líbya, Čína, Saudská Arábia či Kuba. A v nadchádzajúcich rokoch sa členmi stanú i Sudán a Sýria. Nech žije OSN!
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite