Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Aké je Poľsko?

.paweł Lisicki .časopis .klub

Celý uplynulý týždeň som nemohol spať. Skúšal som na ľavom, na pravom boku, vody sa napil, vstal som a znovu si ľahol, ale oči sa nie a nie zavrieť, aj sladký sen ma zďaleka obišiel. Už vidím tie zlovestné úsmevy niektorých čitateľov, počujem, čo si hovoria o dôvodoch mojej bezsennosti.

Ale sú mimo. Nemohol som spať takpovediac vlastenecky. Intelektuálne. Celý čas ma trápila jedna myšlienka. Je Poľsko naozaj v pohode? Sme na tom ok? Je to tak, ako nás maľuje poľské vydanie týždenníka Newsweek alebo cukruje týždenník Wprost? Jedno aj druhé vábi. Chcel by som byť aj v pohode, aj ok! Pohoďákom sa ukázať a ako okeják sa prezentovať.
Navyše, presviedčam sa, vyskytol by som sa v spoločenstve pohodových ľudí, radostných a rozosmiatych, ľudí, čo sú cool a samé yes. Mohol by som sa bez komplexov dobre baviť, kričať ok!, hurá!, nech žije..! Rýchlo by som sa zbavil menejcennosti aj frustrácie a cítil by som sa silnejší. Čo na tom, že už vyše dvoch rokov sa v Rusku váľajú po zemi kúsky prezidentského lietadla. Bol by som šťastný a chválil by som moju vlasť aj slniečko, čo svieti aj na to lietadlo.
Hovorí sa, že nešťastia chodia vo dvojici, ale čo keď sa k nim pripletie ešte aj tretie? Ešte je tu jeden z konceptov poľskej identity, menovite, že Poľsko je sexi. Štíhle aj okrúhle zároveň, ach, aký pekný obrázok. Veď ja by som v takom sexi Poľsku mohol byť plnohodnotným Poliakom, tak ako sa patrí, sexi Poliakom.
Takéto vízie mi behali po mysli a nie a nie spať. Až napokon, keď už som takmer strácal zmysly, predsa len prišla myšlienka, čo mi priniesla pokoj. Predsa len za tým všetkým musí byť vláda, ktorá je v pohode, premiér, ktorý je ok! a vie to robiť tak, že pohodové médiá majú samé ok témy.
Tak ma to uspokojilo, že som si hneď odpočinul.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite