Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Daniel Baláž: Som vkusový fašista

.elena Akácsová .časopis .lifestyle

Prácou hudobného dramaturga Rádia_FM Daniela Baláža je počúvať hudbu, desiatky celkom nových i starších pesničiek denne. Intuitívne musí vybrať a nasypať do playlistov to, čo sa bude hrať denne od polnoci do šiestej hodiny večer. Pripravuje aj vlastné autorské relácie a moderuje.

Hrám sa
Od počítača Sinclair ZX Spectrum, ktorý v roku 85 dostal môj šťastnejší spolužiak Alex, sa hrávam dodnes. Ak mi teda pri robote a deťoch zostane nejaký čas a mana. Strávil som pekných šesť rokov vo World Of Warcraft, teraz sa hrávame s kolegom Hubinákom DC Universe Online. Stále zomierame, keďže Hubinák je asi taký healer ako ja controller. Je to super.

Stišujem
Do môjho domáceho prostredia hudba prirodzene patrí. Mimo domu a rozhlasu, napríklad v reštaurácii žiadam personál aby „to“ vypol. Stíšenie považujem za veľký úspech. Inak som sviňa, píšem maily ich šéfom, že v prevádzke je nevkusná hlučná produkcia a či je to vo filozofii firmy. Párkrát mi už aj odpísali, poďakovali, súhlasili, že čašník nie je DJ. On to často nie je ani čašník.

Vyvolených bezvýhradne obdivujem
Cítim veľkú pokoru k ľuďom, ktorí sú v mojich očiach vyvolení. Trnka, Ivan Mistrík, Kaplický, Janáček, Gene Kelly, Freud, Baťa, Klammer, Herrmann, Peel, McEnroe, Havel, Stenmark, Poledňáková, Tišnovský... Je ich asi 450. Rád by som im povedal, že boli, respektíve sú fantastickí. Bol by to krásne trápny moment, keďže to asi vedia aj bezomňa.

Nie som hypochonder
A aj na jednodňový výlet si beriem tučnú čiernu taštičku. V jednej priehradke mám hygienické potreby a v druhej, o dosť väčšej, sú lieky od výmyslu sveta, od heparoidu po xanax, všetko. Skoro nikdy nie je nutné niečo z toho použiť, ide o pocit. Som vraj starostlivý. A mám des z OCD.

Milujem prírodu
Dvakrát do roka. Tatry plus víkendové grilovanie na chate. Ale keď treba ísť len tak vyvenčiť deti na Železnú studienku, tak mám strašne veľa rečí, prečo nie je dobré tam ísť, sú tam kliešte, hluční a vyhastrošení ľudia atď.

Som neznesiteľný
Ak je na mne niečo fakt skvelé, tak sú to moja rodina, kamaráti a pes. A ešte vkus. Myslím, že mám veľmi dobrý vkus. Vlastne, ťažko už mať lepší. Som vkusový fašista, uštipačný, ofenzívny, v podstate neznesiteľný. Astenický typ, nemôžem za to.

Adorujem staré veci
Neizolujem sa od súčasnosti, no bez mikrosveta starých filmov a filmovej hudby, klasiky, retromódy a paralelných vesmírov videohier by sa mi žilo ťažko. Skončím ako Buscemi v Ghost World, len namiesto gramáže vinylov budem hrdý na zbierku členkových semišiek. Ale pokiaľ ma žena nevysťahuje z domu, že šírim pesimistické myšlienky, a pokiaľ som nekúpil ako nové rodinné auto veterána, tak je všetko v poriadku.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite