Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Výstava BIB

.časopis .divadlo

Bienále ilustrácií Bratislava je veľká a naozaj medzinárodná výstava originálnych výtvarných „dielok“, ktoré sa za posledný čas objavovali v tých najkrajších detských knižkách z celého sveta.

Bienále ilustrácií Bratislava je veľká a naozaj medzinárodná výstava originálnych výtvarných „dielok“, ktoré sa za posledný čas objavovali v tých najkrajších detských knižkách z celého sveta.
Je to tradícia v našich pomeroch nebývalo „dlhodychá“ a nekolísajúca kvalitou. Tohtoročný BIB je opäť v Dome kultúry na Námestí SNP, otvorili ho 8. septembra a zavrú ho 26. októbra. Fakty hovoria, že dnes 388 ilustrátorov z 38 krajín vystavuje 2 740 ilustrácií zo 477 kníh; ich prezentáciu sprevádzajú ďalšie výstavy, divadelné, filmové či tvorivé podujatia pre deti a besedy; porota už ocenenia v súťažnej časti BIB-u udelila: Grand Prix získal Einar Turkowski z Nemecka. Pamäť hovorí, že Bienále vždy patrilo k vrcholom tunajších výstavníckých snáh a v dobách temna prinášalo ilúziu otvorenosti; rozum zas, že výstav pre deti je málo a vďaka za každú z nich; cit hovorí, že BIB sa môže pre veľkých stať bezpečným putovaním naprieč časom späť do detstva, keď sme na obrázkoch kníh očami i prstom hľadali všetky tie víly, psíky, klobúky, kľúče či zámky, o ktorých bola reč v príbehu na vedľajšej stránke. Ak by sa vám nedarilo v myšlienkach vymaniť sa z diktátu vždy dopredu bežiacich hodín, vezmite so sebou deti. Pomôžu vám odťažiť sa, lebo budú behať medzi panelmi a primerane veku kričať: „Aha, čeuná mašička,“ alebo: „Podobá sa na Mikeša,“ a možno aj: „Keď je pri tých schodoch, vyzerá ako Niovo deja vu.“

.zuzana Mojžišová
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite