Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Treba

..ako je to (s)právne .lifestyle

TREBA SA SPRCHOVAŤ so svojím miláčikom aj vo vani ● TREBA SI UPRAŽIŤ: Kávovar s funkciou praženia zŕn ● TREBA NOSIŤ puto ako šperk ● TREBA SA DOZABÁVAŤ: Končia sa fašiangy, treba začať pracovať ● TREBA SA POZERAŤ V TELKE: Najnovšiu sériu geniálneho Sherlocka

TREBA SA SPRCHOVAŤ: So svojím miláčikom aj vo vani

Ak bola vaňa posledným tichým útočiskom, jediným miestom, kam ste sa neodvážili vliezť s mobilom, mp3 prehrávačom či tabletom, aby ste ho nezamočili, tak to už tiež neplatí. Ak si nainštalujete špeciálny sprchový záves ShowerTunes, môžete aj vo vani počúvať hudbu, pozerať videá, browsovať po internete či telefonovať. Odvážnejší aj video-telefonovať. Biely záves má zabudované dva vodeodolné reproduktory, v strede z vonkajšej strany veľké vrecko, do ktorého svoje zariadenie vložíte, zapojíte cez audio kábel a zazipsujete. Z vane ho na druhej strane vidíte cez priehľadnú fóliu a môžete ho cez ňu ovládať mokrou rukou. Cez internet záves kúpite za 40 dolárov, aby fungoval, potrebujete ešte dokúpiť tri AA batérie.

TREBA SI UPRAŽIŤ: Kávovar s funkciou praženia zŕn

Pravoverní kávičkári vedia, že pre výslednú chuť ich obľúbeného nápoja nie je dôležité len správne pomletie a uvarenie kávy, ale najmä to, ako a kedy sa kávové zrnká upražia. Dnes už si môžeme doma uvariť aj pomlieť kávu podľa vlastných preferencií, až doteraz však bolo jej praženie v rukách distribútorov. To by chcel odstrániť malý tím Bonaverde Coffee Changers zložený z ľudí z Berlína, Floridy, Fínska, Rumunska, Južnej Kórey a Slovenska. Po dvoch rokoch a 135 verziách vyvinuli prototyp, s ktorým v októbri minulého roka získali potrebné financie na dokončenie vývoja a výrobu cez portál Kickstarter. Cena kávovaru je 300 dolárov a prví betatesteri by ho mali mať doma aj s balíčkom nepraženej kávy v októbri. Kávovar z čerstvo upražených a pomletých zŕn, žiaľ, nerobí espresso, ale prekvapkávanú kávu.

TREBA NOSIŤ: Puto ako šperk

Aj keď rôzne digitálne prístroje majú vyslovene nádherný dizajn, nie každý túži nosiť zavesený na krku svoj smartfón či iné zariadenie. Niekedy ho chce, naopak, nosiť celkom nepozorovane. Taký je aj Cuff, puto, cez ktoré ste sústavne v kontakte s vašim blízkym, partnerom, rodičom, dieťaťom. Cuff je malá plochá tehlička, ktorú môžete skryť do vrecka aj do šperku, napríklad náhrdelníka či náramku. Je spárovaný s druhým Cuffom, takže kedykoľvek ho stlačíte, začnú oba vibrovať. Ak ho práve nemáte na sebe a nie je aktivovaný, presmeruje sa na partnerov mobilný telefón. Môžete ho použiť nielen na to, aby ste si kedykoľvek mohli dať najavo, že na seba myslíte, ale poslúži aj ako bezpečnostný alarm, ktorý umožní vašim blízkym, ak sa ocitnete  v nebezpečenstve, rýchlo vás lokalizovať a prísť na pomoc. Na trhu by mal byť na jeseň.

TREBA SA DOZABÁVAŤ: Končia sa fašiangy, treba začať pracovať

V utorok pochováme na mnohých miestach Slovenska tradičnú basu a po mimoriadne dlhých fašiangoch môžeme začať predveľkonočný pôst. Dosť bolo zábavy, načim pracovať! Ak prácu nemáte, alebo máte, ale nebaví vás to v nej, môžete sa v stredu a vo štvrtok skočiť inšpirovať na pracovný veľtrh do bratislavskej Incheby na Profesia Days. Súbežne s veľtrhom prebiehajú odborné semináre, konzultácie, testovanie jazykových i počítačových znalostí a ďalšie aktivity zvyšujúce šance zamestnať sa. Jednou z nich je aj prezentácia neziskovky Voices, ktorá podporuje aktívnosť, tvorivosť a otvorenosť. Vo VoicesRoomsa budú premietať filmy, besedovať s tvorcami Hudobných úletov, a tiež o vzdelávaní, inšpiratívnych projektoch, o práci zadarmo, v neziskovkách, za hranicami.

TREBA SA POZERAŤ V TELKE: Najnovšiu sériu geniálneho Sherlocka

Celkom bez irónie, RTVS všetka česť. Nie kvôli reprízam prvý dvoch sérií Sherlocka, ktoré sme mohli sledovať počas uplynulých šiestich týždňov, aj keď to je tiež chvályhodné, ale preto, že kontinuálne na ne nadviaže sériou treťou. Sherlock je totiž momentálne najrešpektovanejším televíznym seriálom vôbec, domovská britská BBC ho predala azda do celého sveta a my ho uvidíme iba dva mesiace a päť dní po jeho uvedení v Británii. V prvej epizóde tretej série Prázdne máry (The Empty Hearse, 2014) nám tvorcovia modernizovaného Sherlocka Marc Gatiss a Steven Moffat naplno predvedú, prečo sa tešia povesti géniov. Druhé dve epizódy budú nasledovať v týždenných intervaloch a potom už nám nezostane nič iné, len sa tešiť na sériu štvrtú.  Štvrtok, 6. marca, Jednotka, 22.15.

 

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite