Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Riešenie dnes stojí a padá na mojej generácii

.dalibor Roháč .slovensko

Diskusie, či prezident Andrej Kiska urobil správne, keď oznámil, že nevstúpi do straníckej politickej politiky, sú trochu jalové. Jeho rozhodnutie sa niekomu nemusí páčiť, ale to je jediné, čo s ním možno urobiť.

Riešenie dnes stojí a padá na mojej generácii BORIS NÉMETH Právnička Zuzana Čaputová zastupuje v našom výbere ľudí, ktorí vedia neuhnúť pred mocou a doviesť trpezlivo svoju kauzu do víťazného konca.

prezident je svojím vlastným pánom, nie nositeľom fantázií, ktoré naňho premietajú komentátori či ašpirujúci politici. Jeho oznámenie tri roky pred riadnymi parlamentnými voľbami by skôr malo byť katalyzátorom pre mobilizáciu všetkých, ktorým budúcnosť Slovenska nie je ľahostajná. A aj keď prezident Kiska hral a ešte bude hrať pri riešení problémov Slovenska veľkú úlohu, spoliehať sa naňho ako na akési deus ex machina bolo vždy trochu nezodpovedné.

Najpálčivejšia kríza našej krajiny – ale aj veľkej časti západného sveta – je dvojaká: ideologická a politická. Veľká časť našich spoluobčanov, vystavená rôznym dezinformačným vplyvom, prestala dôverovať liberálnej demokracii, otvorenej spoločnosti a spojenectvám medzi západnými krajinami.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite