Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Multižánrový festival FRAJ je pre všetkých, ktorí chcú osláviť začiatok leta veľkolepo

.sponzorované .promotion

Hudobné koncerty, divadlo, videomapping, diskusie a mnoho ďalšieho prináša nový multižánrový festival Fraj, ktorý odštartuje leto pod hviezdami a oslávi slobodu, za ktorú v 89’ bojovali tisíce ľudí na námestiach.

Multižánrový festival FRAJ je pre všetkých, ktorí chcú osláviť začiatok leta veľkolepo

očas začínajúcich letných dní ožije Rimavská Sobota novým festivalom s názvom Fraj. Rozhodla sa tak skupina mladých ľudí, ktorým nie je ľahostajné ich rodné mesto a život v ňom. Už 20.-22. júna pozývajú všetkých, ktorí si chcú užiť slobodu kultúrne. Práve sloboda je totiž témou prvého ročníka multižánrového festivalu. 

,,Myšlienka zorganizovať festival prišla prirodzene. Zišli sme sa s partiou ľudí, z ktorých síce už mnohí dlhšie pôsobia v iných kútoch Slovenska, no aj napriek tomu sa stále zaujímajú o život v rodnom meste. Spolupracovali sme už na niekoľkých projektoch, či už to bola kampaň Ťahaj domov alebo pravidelná konferencia s názvom Konfereska,” vysvetľuje jeden z autorov myšlienky Tomáš Bálint a dodáva: ,,Tentokrát sme chceli priniesť kultúru, ktorá osloví väčšiu cieľovú skupinu, aby sa stretli ľudia rôznych vekových kategórií či záujmov a konečne si užili po dlhej zime prvé letné dni.” 

Lístky na festival si môžete zakúpiť aj online!

Organizátori stavili na profesionalitu, aj preto je program festivalu vystavaný odborníkmi, ktorí sa jednotlivými druhmi umenia živia. Či už je to divadlo, hudba, literatúra, do Rimavskej Soboty prídu hostia, za ktorými sa oplatí pricestovať aj napriek tomu, že za posledné roky to na Slovensku podujatiami skutočne žije. Na otázku, či sa oplatí v Rimavskej Sobote organizovať takýto festival Tomáš odpovedal: ,,Rozhodne! Rimavská Sobota tento festival potrebuje, aby demonštrovala, že má čo ponúknuť. Že nie je len metropolou nezamestnanosti, ale aj mestom s jedinečným genius loci, nádhernými stavbami, z ktorých dýcha história, s pôvabnými uličkami, ikonickými podnikmi a najmä milými a priateľskými ľuďmi, ktorí sa navzájom poznajú, ako by boli všetci jednou veľkou rodinou.”

Kompletný program festivalu organizátori postupne predstavia. ,,Odporúčame sledovať našu fanpage na sociálnych sieťach prípadne web, kde budeme ľudí včas informovať a tiež rôzne ďalšie organizačné pokyny, ktoré budú užitočné pre všetkých návštevníkov festivalu. Z hudobných hostí vystúpi Katka Máliková, Billy Barman, Vec a Škrupo s kapelou, no tešiť sa môžete aj na diskusiu s Danielom Majlingom či divadelné zoskupenie Odivo. Trojdňové permanentky sú už v predaji, predpredaj trvá do konca mája,” dodala Alexandra Galambová, ktorá festivalu zabezpečuje PR. 

Lístky na festival si môžete zakúpiť aj online. Nájdete ich TU, ale aj v Mestskom kultúrnom stredisku v Rimavskej Sobote. Vstupenky si môžete kúpiť vo forme permanentky s neombedzeným vstupom na všetky koncerty, divadlá, diskusie a iné. V ponuke sú aj jednodňové vstupenky či lístky na jednotlivé podujatia počas festivalu. Tie si bude možné zakúpiť už priamo na mieste konania.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite