Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Čechovi v Sudáne hrozí najvyšší trest

.marína Gálisová .slovensko

Občas to vyzerá tak, že zlo víťazí. V sudánskom väzení je od minulého roka Petr Jašek, humanitárny pracovník a misionár z Česka. Hrozí mu trest smrti.

Čechovi v Sudáne hrozí najvyšší trest Abaca Press/profimedia 11. október 2016, Khartoum, Sudán: Sudánsky prezident Umar al-Bašír na stretnutí so svojimi podporovateľmi.

petr Jašek je humanitárny pracovník a misionár, ktorý sa venuje prípadom prenasledovaných kresťanov vo svete. Pracuje s organizáciou The Voice of the Martyrs (Hlas mučeníkov), ktorá monitoruje takéto prenasledovanie. Už niekoľko rokov sa usiloval pomáhať kresťanom, ktorí musia znášať perzekúciu v Sudáne.

V novembri 2015 sa Peter Jašek dozvedel o ťažkom osude sudánskeho študenta Aliho Omera, ktorý na demonštrácii v roku 2013 utrpel vážne popáleniny. Jašek sa v decembri vybral do Sudánu, aby odovzdal Omerovi a jeho blízkym finančnú pomoc určenú na liečenie.

„Keďže právny systém Sudánu je založený na šaríji, už to, že sú kresťania, je pre nich priťažujúca okolnosť.“

Po príchode do krajiny ho okamžite zatkli a obvinili z protištátnej činnosti, a to

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite