Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Žena na čele matovičovcov

.eva Čobejová .slovensko

Na prvom mieste kandidátky Matoviča a Lipšica je Veronika Remišová, investigatívna blogerka so skúsenosťami zo Západu. Je to odvážne a zaujímavé rozhodnutie.

Žena na čele matovičovcov Boris Németh Jednotka kandidátky OĽaNO a NOVA Veronika Remišová je aktívna aj v bratislavskom Starom Meste.

Keď sme minulý týždeň hovorili s Veronikou Remišovou a pripravovali text o nej do .týždňa, netušili sme ešte, na ktorom mieste kandidátky OĽaNO a NOVA bude. Ani ona to nevedela. S týmito zoskupeniami totiž nemá veľa spoločného, akurát od nich dostala ponuku a využila ju. A dnes ide do kampane z prvej pozície kandidátky.

Dať na prvé miesto kandidátky Veroniku Remišovú je pomerne odvážne rozhodnutie Matovičovcov a Lipšicovcov, pretože Remišová je známa len v istom okruhu ľudí. Mali na výber oveľa známejšie mená – napríklad Anna Verešová, Alan Suchánek, Oto Žarnay či Viera Dubačová. Igorovi Matovičovi zjavne vyšiel plán dostať na svoju kandidátku atraktívne mená.

Sú to ľudia, ktorí nechcú mať nič s politickými stranami, ale chcú svoje idey presadzovať v parlamente. Všetko sú to ľudia, ktorí majú dobrú povesť, silný príbeh, prejavili osobnú statočnosť – a zároveň veria tomu, že im spojenie s Igorom Matovičom nijako neublíži. Že budú v parlamente najmä sami za seba.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite