Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zvuky z Kaliňákovej hlavy

.eugen Korda .názory

Stalo sa to určite už každému z nás. Po prekvapujúcej otázke prišla tá stotinka sekundy, keď sa náš mozog rozhodoval, či odpovie pravdivo, alebo zaklame.

Eugen Korda

keby sme namiesto neurónových dráh mali v hlave ozubené kolieska, tak by sa v okamihu klamania do okolia rozliehal ich rachot ako zvuk letnej búrky v Grand Canyone.

„Občas príde chvíľa, keď klamstvo začne byť kontraproduktívne a lepšie je povedať pravdu.“

A práve takýto ohlušujúci treskot sa začal nezadržateľne šíriť vestibulom Národnej rady v okamihu, keď cez zvukovod ministra vnútra dorazila do jeho mozgu otázka redaktorky Denníka N Moniky Tódovej. Položila mu jednoduchú otázku: Prečo zapiera, že vodí svoje dieťa do tej istej škôlky ako pán Bašternák a že sa tam s ním stretáva? Mozog pána ministra namiesto toho, aby zareagoval celkom prirodzene a vydal príkaz ústam odpovedať pravdivo, spustil nacvičený obranný mechanizmus klamania. V praxi to vyzeralo tak, že Robert Kaliňák najprv, akože nechápavo, zopakoval otázku, potom zakrúžil vypúlenými očami

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite