Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Škandalistka Nicholsonová

.marína Gálisová .názory

Bola doba, keď ženy nesmeli pracovať, ak sa už na ich postave viditeľne prejavilo tehotenstvo. Nepatrilo sa to. Zdá sa, že niektorí (a niektoré) by sa do tých čias radi vrátili.

Marína Gálisová

na úvod pár známych faktov. Lucia Nicholsonová prišla do zamestnania pár dní po pôrode cisárskym rezom. Andrej Danko tvrdí, že ju k tomu nijakým spôsobom nedohnal, popiera, že by konal neeticky, a celkovo sa usiluje robiť dojem, že mu ide len o dobro pani poslankyne a jej dieťaťa. Dalo sa to čakať.

Párkrát sme už boli svedkami, ako poslanci v sebe objavili veľkých ochrancov žien i detí, učiteľov rodinných hodnôt, prípadne znalcov v odbore pediatria či detská psychológia. Dieťa do parlamentu nepatrí, poúčal Béla Bugár poslankyňu Simonu Petrík, čo keby sa tam nakazilo? „Zoberte si, že máte polročné dieťa, idete do rokovacej sály, kde je 150 poslancov z celého Slovenska, jeden môže mať takú chrípku, iný neviem čo a dieťa ešte nie je zaočkované," argumentoval.

Teraz chce Andrej Danko Lucii Nicholsonovej silou-mocou dokázať, že zladiť pracovné povinnosti s rodinnými u matky malého dieťaťa vôbec nejde.

„Čím menej slobody priznáme druhým, tým menej slobody budeme mať pre seba.“

Ale ani toto nie je nová záležitosť. Politický problém vyrábali ľudia zo Smeru či SNS už z faktu, že Nicholsonová je tehotná, odkedy tehotenstvo verejne priznala. Nebolo to nič iné ako primitívny apel na najspodnejšie pudy toho najhoršieho, čo má v našich končinách volebné právo. Ale ten apel bol dobre vypočítaný.

Len čo Nicholsonová rovno povedala, že na materskú dovolenku sa nechystá, pre bulvár to bolo dostatočne šokujúce, aby to donekonečna rozpitvával a ešte väčšmi škandalizoval. A Slovensko sa prizeralo – ako to dopadne? Keď sa blížil Nicholsonovej pôrod, množilo sa rýpanie

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite